medved: ok, beriem, je to tvoj spôsob komunikácie.
vidíš, ty v lese nevidíš aktívnych "civilov nepoľovníkov." Tak ako sa ty mňa snažíš presvedčiť o tom, že v poľovníctve je väčšina slušných ľudí, tak by som sa mal teraz ja ohradiť a oponovať ti. Lebo je to ten istý prípad - naše názory sú podložené našou osobnou skúsenosťou.
Ešte k tým krmelcom - nevedel som, že je celoročný zákaz kŕmenia do krmelcov.

Škoda, že som si ich za tie roky (už to bude cez 17 rokov čo behám po lesoch - prakticky od svojho detstva) nefotil. Takto je to len moje osobné svedectvo bez dôkazu. Necítim osobne potrebu ťa presviedčať na silu o svojej pravde a verím, že ani ty mňa. - toľko k tým dobrým a zlým poľovníkom
Počkať, takže nahádzanie kopy žrádla 10-20m od posedu a prázdny krmelec opodiaľ je v poriadku? Takže najnovšie už poľovníci nedávajú zveri žiadnu šancu, poľovnícka etika (teda aspoň taká, o akej mi rozprával starý otec a jeden rodinný známy) šla v tomto dopreč? Súhlasím, že takéto zakŕmenie umožňuje lepší selektívny odstrel, no to nepriamo naznačuje, že pre poľovníka je prioritou zabiť zviera. Doteraz som bol v tom, že poľovník si ctí život zvieraťa a dá zveri šancu napr. aj tým, že strieľa na istú vzdialenosť, kedy nie vždy má istý zásah a tak v danej situácii nevystrelí. Vďaka, že si napomohol v tomto zrúcať moju naivitu. Mal som z rozprávania svojich známych (jeden je môj spolužiak na VŠ) dojem, že niečo také sa považuje za nečestné. Podobne ako streľba s nočným videním, svetlomety... Nebude jednoduchšie dať každému zvieraťu na krk obojok s trhavinou a keď dozreje čas, rovno len stisnúť gombík? Ušetríte za posedy
písal som, že možnosť loviť by mal mať každý, kto sa o les (a zver v ňom) stará. Keď mám dosť peňazí, tak pre mňa zákony nášho štátu nebudú platiť. Je toto ten stav, kam sa chceme dostať?
Koľko stojí zalesnenie 1ha sa nášho horára pýtať nemusím, keďže za posledných cca 7-10rokov sa podieľal so susedmi na rozsiahlych holoruboch v Bielych Karpatoch. Doteraz tam nebola zasadená jediná sadenica. Môžeš mi tú cenu prezradiť ty? (les si s holorubmi poradil po svojom a teraz je tam celkom zdatná húština, takpovediac prales)
K tým cenám: ak som správne pochytil, tak jedna srna vychádza okolo 300eur, je tak? Myslím, že by sme nemali len na jeden kus