@Delewar: prepac, ze az teraz - EDC mam pri sebe nech treba s nozikom robit cokolvek. Gerber mam zo Slovnaft akcie, netravil som jeho vyberom mesiace na internete, proste mi ho nie je luto pouzit aj na otvorenie konzervy (nie vsetky maju patent a nie vzdy mam cas na tie ostatne sposoby ako triet o betonovy obrubnik a pod)
Ina cepel vtedy na vyber nebola, je z casti hladka, z casti zubkovana (specialny marketingovy feature, citaj slovensky ficur, na pasy v aute a lana), s tanto hrotom...
Som momentalne v Azii a ked som tu zbadal v kuchynke tie chudence noze (z blata upletene a este aj beznadejne tupe), tak som radsej na kura, ci zeleninu zobral moj, nie prave najvhodnejsi nozik. Ten kratky predny hrot som (po umyti a zbeznom ocisteni) pouzil ako skrabku na povrch zeleniny (mrkva), eto vsjo.
Tymto samozrejme netvrdim, ze by som nevyuzil lepsie Moru alebo Opinel, len som napisal skusenost
@Benluben: k noseniu zbrane mame asi iny nazor
mnohi chalani ich nenosia preto, lebo sa utapaju v predstave, ze ziju v US ghette, ale skor sa riadia heslom, nieco pri sebe mat a nepotrebovat to, ako to nemat a potrebovat. Nastroje na vyber su rozne. Co sa tyka prostredia a nulovych skusenosti, bud rad, ze mas take ake mas.
Mna minule zaskocil prichod do Lidla (ten sa tu spomina casto), kde boli policajti a sanitka, lebo tinejdzri kradli chlast a v presile dali na budku SBSkarovi, ktory im chcel branit. Ten tyzden boli dve taketo udalosti. A prosim nezacnime tu rozoberat "a co by si robil keby"
@Jasommato: ja nemam s macom zatial skusenost, len s cerstvymi stopami. Casto som v okoli Ruzomberka, kde v Stiavnickej ci Ludrovskej doline o ne nie je nudza. Znami-polovnici, maju sami respekt a pritom nosia flintu a chodia ich aj prikrmovat.
Ako vravim, az tak sa nevyznam, ale na rolnicku by som sa sam nespolahol, nosim nieco ine a nechcem to pouzit.