konanie v protiklade k pudom i logike = žena sa zaľúbi a vydá za človeka, ktorý je chrapúň, chronicky nezamestnaný, bije ju... Alebo aj taká materinská láska, veď je to prudko nelogická vec!

Duša - OK, tak keďže podľa teba nemáme dušu, čím sa líšime od zvierat? Líšime sa od nich vôbec?

Prečo by mal byť človek od narodenia zlý? Odkážem ťa na prax: najviac šikany si človek zažije na základnej škole. Z praxe (vedúci na táboroch) ti môžem povedať, že najviac kruté sú malé deti (počnúc upaľovaním mravcov lupou cez rozbíjanie vajec vtákom až po topenie mačiek, šikana...). Čím sú staršie a "vychovanejšie," tým sú u nich tieto negatívne prejavy slabšie.
Prečo ľudská spoločnosť smeruje k úpadku? Som tu na svete len 23 rokov (skoro 24) a už za tú dobu keď porovnám svet okolo seba, správanie sa ľudí k sebe navzájom vo všeobecnosti a správanie sa štátov ako takých, tak mi to z toho vyplýva. Ako dieťa som vybehol s kamošom na celý deň preč, túlali sme sa lesmi, cez dediny...a nikomu to nevadilo. Dnes to rodičia deťom nedovolia, lebo sa o ne boja (zrazí ich auto, znásilní úchyl, tetanus, žltačka, ufóni...). Ako malí sme po sebe strieľali guličkovkami pred prezidentským palácom v Ba, skús to spraviť dnes

To mi tak teraz ráno napadlo. Čo si o tom myslíš?