whitedeath:
konanie v protiklade k pudom i logike = žena sa zaľúbi a vydá za človeka, ktorý je chrapúň, chronicky nezamestnaný, bije ju... Alebo aj taká materinská láska, veď je to prudko nelogická vec! Matka dieťa odrodí, dá mu základnú výbavu do života (výchova...) a pápá. (to vraví logika - žiadne sebaobetovanie ako je bežné v tomto prípade logika nepripúšťa)
Duša - OK, tak keďže podľa teba nemáme dušu, čím sa líšime od zvierat? Líšime sa od nich vôbec?
Prečo by mal byť človek od narodenia zlý? Odkážem ťa na prax: najviac šikany si človek zažije na základnej škole. Z praxe (vedúci na táboroch) ti môžem povedať, že najviac kruté sú malé deti (počnúc upaľovaním mravcov lupou cez rozbíjanie vajec vtákom až po topenie mačiek, šikana...). Čím sú staršie a "vychovanejšie," tým sú u nich tieto negatívne prejavy slabšie.
Prečo ľudská spoločnosť smeruje k úpadku? Som tu na svete len 23 rokov (skoro 24) a už za tú dobu keď porovnám svet okolo seba, správanie sa ľudí k sebe navzájom vo všeobecnosti a správanie sa štátov ako takých, tak mi to z toho vyplýva. Ako dieťa som vybehol s kamošom na celý deň preč, túlali sme sa lesmi, cez dediny...a nikomu to nevadilo. Dnes to rodičia deťom nedovolia, lebo sa o ne boja (zrazí ich auto, znásilní úchyl, tetanus, žltačka, ufóni...). Ako malí sme po sebe strieľali guličkovkami pred prezidentským palácom v Ba, skús to spraviť dnes Ako menší si pamätám na pekné a POUČNÉ rozprávky v TV a rádiu, dnes deťom vymývajú mozog totálnymi <i>...
To mi tak teraz ráno napadlo. Čo si o tom myslíš?