od Willy » 26 Feb 2014, 21:22
Zdařilá historka z internetu.
Byli jsme oblečeni a připraveni odejít na Silvestrovskou oslavu. Doma jsme rozsvítili noční světlo, zapnuli telefonní záznamník, zakryli klec s andulkou a vyhnali kočku z domu na dvůr. Pak jsme si objednali taxík.
Ten po nějaké chvíli dorazil a před domem zatroubil. Když jsme vycházeli z domu, naše kočka nám bleskurychle mezi nohama proklouzla zpět do dovnitř. Nechtěli jsme, aby zůstala uvnitř domu, protože vždy, když je tam sama, snaží se sežrat andulku. Vrátil jsem se tedy zpátky do domu odchytit kočku.
Manželka, která zatím usedla do taxíku, nechtěla, aby taxikář věděl, že dům bude celou noc prázdný. Řekla proto taxikáři, že se hned vrátím, že jsem jen šel dát dobrou noc její mámě (mé tchyni).
Po pár minutách jsem konečně dorazil a usedl do taxíku vedle manželky.
"Promiňte, že mi to trvalo tak dlouho", řekl jsem taxikáři, když jsme se rozjížděli, "Ta mrcha přede mnou utekla nahoru do domu a schovala se pod postelí. Musel jsem ji odtamtud vyhánět smetákem! Nakonec vylezla z druhé strany postele a hned se snažila utéct, skočil jsem rychle na ní a podařilo se mi ji chytiti pod krkem. Pro jistotu jsem ji ještě celou zabalil do deky, aby mě ta bestie nepoškrabala. Pak jsem ji odnesl dolů k zadním dveřím a vysypal ji z deky na dvorek! No, doufám, že se nevysere hned u dveří, jako posledně!"
To ticho v taxíku bylo okouzlující ...
"PROTOŽE JSEM POZNAL TRÝZEŇ ŽÍZNĚ, VYKOPAL JSEM STUDNU, ABY Z NÍ I JINÍ MOHLI PÍT."
Ernest Thompson SETON
WOODCRAFT IS LIFECRAFT!