Cele je to VELMI individualna zalezitost, u mna to prebiehalo asi takto:
taku hodinu po operacii, ked vyprchali ucinky znecitlivejucich kvapiek nastalo rezanie v ociach, ako keby si krajal silnu cibulu alebo ti napadali nejake ostre piliny do oka. Po operacii dostanes 2 ibuprofeny + ditiaden, tak som to vyuzil. Pri pokusoch o otvorenie oka som bol schopny otvorit viecko len o par milimetrov a strasne mi to zacalo slzit. Nastastie som väcsinu toho prespal, obcas som sa zobudil, ale nemal som problem zaspat znova. Na dalsi den to uz take hrozne nebolo, oci sa otvorit dali, ale bol som neskutocne precitlively na svetlo. Akekolvek svetlo mi robilo zle. Tak som spal dalej. Zobudil som sa v noci, ked bola uplna tma, tak mi to vyhovovalo. Isiel som sa prejst do kuchyne a pri pohlade von z okna som zazrel poulicnu lampu - to svetlo bolo, ako keby mi niekto ihlou pichol do oka
. Isiel som spat dalej. Na dalsi den som sa uz mohol po byte pohybovat aj pocas dna, ale vyzerat z okna som sa moc nemohol, bolo to neprijemne. Na pocitac som videl dost blbo, po operacii prve dni clovek vidi rozmazane na blizko. Jedno oko bolo velmi dobre, s druhym rozmazane a mal som aj dvojite videnie
. Ale nemal som problem s citanim pismen na TV alebo nieco take, videl som uz vtedy fajn. Postupom dni tieto vsetky priznaky odisli, ziadne dvojite videnie alebo problemy s citanim na blizko. Len zo zaciatku, vlastne aj teraz, oci sa rychlejsie unavia - rano vidim ostrejsie, ku veceru to uz je kusok horsie. Ale to je normalne takto skoro. Co som bol na kontrole, tak pozerali oko pod mikroskopom, alebo niecim takym, vraj sa hoji vsetko v poriadku, takisto kontrolovali ocny tlak. Doma sa citim velmi dobre, akurat ked idem von, je mi kusok divne chodit. Presne toto som pocitoval, ked mi menili skla na okuliaroch, citil som sa, ze som tak 120cm vysoky a nejako neviem naslapovat
ale uz je to lepsie, mozog si nato proste musi zvyknut. Treba to brat tak- 1 mesiac kym sa ustali tak 90% a do 6 mesiacov by to malo byt 100%, ale tie cisla su fakt len moj vymysel, takze to neber vazne
.
Inac, pocity po operacii boli take zmiesane, kedze som nevidel dobre na blizko, dvojite videnie, jedno oko bolo na tom hodne lepsie atd. vedel som o tom, ze to ma takto prebiehat, ale aj tak mas taky divny pocit, ze co ak to takto ostane, ci sa ti na to oplatilo ist a podobne. Ale teraz mam uz z toho len dobry pocit a kazdym dnom sa ta spokojnost zlepsuje
.
Len je dost podstatne, aby si mal ustalenu zrakovu vadu, cize tak 2 roky aspon od toho, co ti naposledy zvysovali dioptrie.