Fiskars na Slovnaftke. Lopatka do auta iba za body a kupóny a sekerka s kupónmi a doplatkom. Sekerka je zaujímavá voľba, kto aj nechce aby bola klasicky veľká časť krikľavá.
Presne táto lopatka mi dnes padla do oka na benzinke. Hneď som ju ošahal a kupodivu z nej mám veľmi dobrý pocit, celkové prevedenie je kvalitné a pôsobí robustným dojmom. Po skúsenostiach s ich "nezničiteľnými" sekerami dosť silno zvažujem jej kúpu. V hlbokom snehu aký sme mali pred dvoma rokmi na zimnom zraze pod Rokošom je lopatka neoceniteľný kus vybavenia. Tí čo boli vedia o čom točím
“In the school of the woods, there is no graduation day.” - HORACE KEPHART, Camping and Woodcraft, 1917
Keďže bol včera ten MIkuláš tak som si urobil radosť
Prílohy
Mora Companion + kožené puzdro k tomu za 11,50€ no nekúp to :D Týmto sa chcem poďakovať jednému známemu, ktorý poradil, vybavil, kúpil, puzdro zhotovil a daroval.
Zainvestoval som do nového takt.svietidla od výrobcu Eagale Tac. Jedná sa o radu P20C2 nebudem tu vypisovať jej parametre na koniec hodím link.Po zabehnutí tohoto svietidla v teréne môžem vyjadriť max.spokojnosť s výrobkom,a myslím že pomer cena a kvalita je v tomto prípade bez komentára.Toto svietidlo je určené okrem klasic.použitia aj ako taktické svietidlo ku zbrani.Svojím vyhotovením odoláva spätným nárazom zbrane.Jeho max.reálny dosvit v plnom režime, ktorý som si osobne overil na strelnici pri ktorom stále jasne vidíte osvetlený ciel je niečo cez 100m čo bohate stačí na akú koľvek nočnú aktivitu vrátane taktického nasadenia na zbrani. Pokiaľ by sa niekto nevedel rozhodnúť čo zakúpiť z tohoto súdka môžem toto svietidlo po osobnej skúsenosti s čistým svedomím odporučiť. Vždy je lepšie investovať do kvalitného svietidla od renom.výrobcu, ako kúpiť čínsky šit niekde na trhu v Poľsku bez nároku uplatnenia prípadnej reklamácii, a bez akej koľvek záruč.doby.Tu je pár foto, a pár link.o tomto produkte. Dokúpil som ku nej nabíjačku, a červený filter plus 2 Li-ion akumulát.Dodatočne som potom ešte zakúpil ďalšie dva akumulát.v cene 24,70 EUR. Link:http://www.dynascreen.sk/eagletac/p20c2.html
Dnes, po takmer ročnom čakaní mi konečne dorazili dva kusy Condory typu Hudson Bay s 22 cm čepeľou z 1075 high carbou. (jeden pre mňa a druhý pre kolegu) . Už sa teším ako ho idem vylepšiť. Ďaaaakkkuuujjéééémmme ti Miňko, nech ti to pánboh vynahradí ... veď vieš na čom...
Vrelo odporucam. Je sice trosicka hrubsi (o jedno "poschodie" by mohol mat menej), ale je to dan za pilku a noznicky v jednom noziku. Zo sirokej ponuky Victorinoxu a Wengeru som nevedel dat dokopy nic, co by malo vyvrtku, pilku, noznicky a pinzetku naraz. A to vsetko v kompaktnom baleni za normalnu cenu. Okrem Huntsmana. Inak to bude asi dost oblubeny model. Bol som ho kupovat v Topblade v trnavskom Maxe a typek ho medzi ostatnymi modelmi hladal hodne dlho
Presne pre to iste ho chcem aj ja tiez asi naj kombinacia co som pozeral a dokonca ho chcem z maxu z TT takze nahoda je blbec akurat som ti chcel aj napisat ci neni hruby, no predbehol si ma, to ma troska brzdi. Ja ho chcem nosit vo vrecku ako EDC.
Neviem či to patrí sem ale "ježiško" mi doniesol okrem iného toto: Má to 900m/min alebo niečo cez 23m/s. Uvidíme či sa s tým bude dať vybrúsiť aj nejaký nôž.