Pred 3 dnami som zacul silny skrekot na byte v Petrzalke. Siel som sa pozriet a zistil som, ze nam na parapete pristalo mlada Sokola Mysiara (tzv. Pustovka). Bolo tam uz nejaky cas a tak som zacal zistovat co s tym. Na stranke
dravce.sk som nasiel niekolko informacii o tom co robit a nerobit. Vylozil som tam tomu malemu aspon vodu na vecer, kedze byvame na 12tke este aj otoceni na zapad cize tam mame vypek ako sa patri (dehydracia nie je nic moc).
Na druhy den rano o pol 6 ma zobudil zase povedomy skrekot, tak som sa siel pozriet cez balkon na parapetu ako sa nas "novy prirastok" ma. Samozrejme bol stale tam, kde aj vecer. Potom som siel do prace s tym, ze som dufal, ze sokolik bude v poriadku a ak by tam stale bol aj ked pridem z prace, tak som bol rozhodnuty volat kompetentnym o konkretnu radu, kedze na vyssie spominanej stranke som nasiel aj kontakty, kde bolo mozne nahlasit najdene mlada.
Ked som prisiel z prace, prve som siel odlozit bicykel na balkon, ked som otvoril dvere tak som zamrzol lebo na balkone oproti mne sedel "nas" sokol a na zabradli mal 2 mrtve mysi. Obcas sme ho chodili kontrolovat ako sa ma, nebol vobec precitlively na nasu pritomnost ale samozrejme sme sa ho snazili nevyrusovat. Spravili sme zopar foto na pamiatku, potom sa pustil do vecere, ktoru mu tam priniesli rodicia, tak sme spravili aj video zo spracovavania mysi

Na balkone zostal este nejaky cas. Vybehol sa napit do nasho napajadla, trochu pretravil a potom raz, ked sme ho prisli omrknut tak tam uz nebol. Co nas celkom aj potesilo, tak si dokonca po sebe aj upratal "tanier". Tak to je nasa 2 dnova skusenost s vyhniezdenou Pustovkou. Bolo to celkom prijemne, mat takuto spolocnost v betovonej dzungli bratislavskej petrzalky.
Uz staci len zapriat dobry vietor a tolerantnych susedov

Ked budem mat nejake foto, tak prihodim