Konecne sa mi podarilo vypadnut z domu a hodit za hlavu vsetky starosti vsednych dni. Uz v piatok som oznamil od sporaka ze budem sekat dobrotu ale za to by som chcel opustit v nedelu chalupu a stratit sa na skoro cely den. Ono bol sice naznak pripojenia sa aj tej dalsej casti domacnosti ale nakolko som to priznam sa sebecky moc nepotreboval tak som sa vyhovoril na neznamy teren a samozrejme na to ze vlastne idem vsetko preskumat pre buducu spolocnu rodinnu akciu...
Po prichode na nezname miesto a odparkovani auta po skumavom pohlade udajneho horara sa mi naskytol krasny pohlad a moja dusicka konecne pookriala. Mal som vsetko co som potreboval...

Ta krasa ktora ma ruka v ruke sprevadzala mi upokojila moje nervy a spolocne sme sa mohli vydat do neznama. Turisticka mapa Stiavnicky vrchov v hlave a kroky zmacanym terenom ma posuvali dopredu

Na moje pocudovanie celkom dobra viditelnost mi umoznila prist veelmi blizko k criede muflonov ktore sa pasli na poliach ktore boli obklopene lesmi ale zakazdym ak som vytiahol fotak tak zduchli ako gafor a tak som to po par pokusoch vzdal a spravil foto len z opacneho konca pola.

Po nakrmeni sa z dobrej slaniny som sa pustil po stopach jednej criedy ktora sa nepresuvala z jednej strany pola na druhu ale usla do lesa. A tak som sklonil hlavu a pomalicky a potichu sa presuval lesom. Oplatilo sa:

Tento korunovany nepravidelny 15-torak mi vyrazil dych. Priznam sa ze by ma ani vo sne nenapadlo ze mozem take nieco najst. Bola to krasa.
Dnesny den ma vratil spät do zivotnej pohody. Tolko krasy a pohladeni na dusi som nemal uz straaasne davno. Jemne hojdanie sa v hamake sice netrvalo dlho ale pocit ze bola chut zatvorit oci a snivat sa neda vyjadrit casom. Vsetko co som chcel som mal. Mal som uzastny den ktory posuva vsetko dopredu a dava nadej. Nadej ze takychto dni bude viacej a urobia to na co su urcene. Nabiju energiou dalsie dni a zivot je hned krajsi.