začiatkom júla sme zahájili s najmladším juniorom prázdniny, ako inak ako túlaním sa po lese
na konci spevnenej cesty a civilizácie. Samo má nohavice v ponožkách .. máme to odskúšané
v praxi, jednoducho kliešť nepodlezie pri prechodoch cez podrast kde sa zdržiava pod nohavicami
a vyliesť až hore zrejme nemá silu

:

a už v lesnom svete, plastová fľaša je prázdna, nakoľko sme ale smerovali do miest bez vody,
plánovali sme do nej nabrať rezervu na poslednom možnom mieste ( ja som mal v batohu tiež jednu ):

v tieni lesa sa celkom fajn prekonávali výškové metre:

trochu horšie to bolo po vystúpaní z lesa - silné slnko značne uberalo sily:

a bolo treba viac odpočívacio - občerstvovacích prestávok, tieň padol naozaj vhod

:

výhľady a scenérie ale stáli za to:

na hrebeni to bolo už príjemnejšie, jednak nebolo treba prekonávať
dlhé stúpania a jednak, tiene sa predĺžili a slnko stratilo na svojej obedňajšej sile:

nadišiel čas niečo poriadne pripraviť na večeru a odskúšať novú Zebru:

Druhý deň - po našlapaní dosť kilometrov a po vyšťavení slnkom ( mne sa nechcelo ani foťák vyťahovať

)
sme sa utáborili v prítmí lesa na druhom hrebeni pod celtou. Samo spal v hamake zababušený v spacáku
a mňa pritúlila matička Zem na karimatke zabaleného v Špítáls Bay za 12€

Ráno ohnisko ešte dymilo ( vďaka pňu čo som tam večer naložil ):

Plný žalúdok, čajíček ( Samo ), kafíčko ( ja ) .. spev vtákov .. Samo stružlikal
a ja som pripravoval plán na cestu domov:

Na záver hodím obrázky z toho ako som poriešil pilku, ktorá reže k plnej spokojnosti, nehrozí jej cviknutie,
či zlomenie ako tenkému listu rámovky.. Jediným problémom bolo vyriešiť rozumne nejaké puzdro. Zvolil
som 2mm korok. Jednak celé puzdro takmer nič neváži, dá sa použiť ako podnos na chlieb, či niečo iné pod zub.
fantasticky účinne to pôsobí ako rozdúchavač ohňa ( pri použití ako vejáru ) a hlavne, výroba je viac ako jednoduchá.
Jednoducho po krajoch s presahom pílky cca 15mm je lepidlo, na strane zubov je vlepený 15mm pás korku po celej dĺžke.
Druhá strana pôsobí na pílu "samosvorne" tak dokonalo, že ani uchopením za madlo píly a mávaním ( rozfúkavaním ohňa )
sa púzdro z píly nezkĺzne

Nosím ju medzi bočným a hlavným vakom batohu - nezavadzia ( celé púzdro má v najrubšom
mieste 6mm ) , okamžite k použitiu a ani ju nevidieť.
Na tej istej pozícií, len na opačnej strane hlavného vaku mám ( ak ju nesiem ) mačetu...