ahoj,
18. - 20.2 2015 to je streda , štvrtok a dnes som sa bol otestovať , bol som dááávno von v zimnom čase na viac dní, testoval som seba, hamaku, topil sneh na pitnú vodu, zakladal oheň s kresadlom aj zápalkami , - aby som nezabudol bol som medzi Rožňavou a skaliskom ( volovec ) pri žltej tur značke asi 530mnm.
18.2. na doobeda som prešiel všetky moje lokality - staré prepadliská a banske štôlne - ale len povrchovo, na ľahko , veci na noc som mal prichystané pri svokre ( pri nej to mám stále nachystané (( mi sa nemusíme ))), poobede som bol po ostatne veci ale zdržal som sa s manželkou a KB, večer asi o 18.00 zimného čase som sa pobral na vytipováný flek ( pešo do kopca som to prešiel za dobrú pol hodinu. Po tme som vyviazal šnuru a hamaku , pozbieral material na nutný oheň, išiel som spať. Trvalo mi to kým som vliezol do mojej kukly - teda našiel " správny spôsob vniknutia. Teplotu ovzdušia som meral dosť často , až 6x mi trebalo na malú potrebu ( čúrať ), teplota bola v priemere asi -6°C , potom som aj zaspal.
19.2. po prebudení som sa našiel ešte v hamake, po nočných nácvikoch som už rychlo vyliezol zo spacáka, nasledovalo zapalovanie ohňa ocielkou s kameňom , urobil som si raňajko-obed slepačí vifon ochutený ipelskou klobasou, a na zapitie som musel rozmraziť baldovsku v nalgenke, deň prebehol pomaly a iste na fleku , počasie bolo pekne slnečné , zapad slnka som si pofotil a po zotmení vliezol do spacáka a šiel spať.
20.2. teplotu som večer meral len raz mohlo byť asi okolo -1°C , spalo sa mi oveľa lepšie ako predchádzajúcu noc, na raňajky som si opiekol zbytok slaninky a ipeľsku klobasku s cibulou a troška som nechal aj mojej manželke nech slintá ako mi dobre bolo. Asi okolo 12.00h som sa pobral dolo do dediny Čučma do bufetu ( obchod ) na pivo - ale smola otvára až po 14tej - mala obed prestávku, tak som počkal oproti bufetu na autobus zastávke dceru prichodiacu zo školy, pri zástavke bola a je juka tak som si vzal paličku ( možna sa dožijem aj zakladania ohňa hand drillom ) .
P.S. A je po výlete som pri svokre pijem pivo a čakám na manželku ako jej bude chutnať ipeľská klobaska pečená.