... na môj prvý vandrík tohto roku som sa vybral sám, lebo počas týždňa málo kto na noc môže ...
Takže som vo štvrtok vyrazil z Medzeva. Vybral som sa pohľadať jednu chajdu, na ktorú som narazil na google mapách. Cesta tam bola vpohode, len trebalo dávať pozor, kde položiť nohu, lebo sa po tých dažďoch veľmi šmýkalo, nakoľko to fajne zamrzlo. To ale nebol až taký problém. Chajdu som našiel a hneď som zakúril v piecke. Piecka bola parádna, chajdičku vykúrila tak, že som celú noc do spacáku ani nevliezol. Ráno bolo prekrásne. Všade kopa čerstvého snehu. V noci ho napadalo tak 20-30 cm. Rozmýšľal som, ktorou cestou pôjdem nazad, lebo som sa obával veľkého klesanie z Kloptane do Mníšku nad Hnilcom. Nakoniec som sa rozhodol pre tú horšiu variantu - idem do Mníška ... a to bola tak trochu chyba. Hore kopcom to bolo ešte OK, ale dole to bol zabiják. Pár krát som sa vyváľal v snehu, lebo ten ľad pod snehom nebolo vidno. Klesanie je tam poriadne ... Dosť ma to zdržalo, kedže som bol sám a nechcel som sa dolámať ... Sneh a ľad ma poriadne zdržal a vedel som, že na vlak to bude LTT. Posledný 1,5 km som už bežal. Skratkou cez pole, kde som musel ešte 4x preskakovať elektrické ohradníky, potom po rozdupanom úseku od kráv, kde to bolo pod snehom a zamrznuté - akurát na zlomenie členka ... potom cez cigánsku osadu ... keď som bol asi 70 m od stanice som začal kričať jak tur na výpravcu nech ma počkajú a našťastie ma videl štikmajster a tak ma počkali. Skoro mi zomrel život ... ale to je už o niečom inom.
Zaujímavé, že som v tom snehu nevidel skoro žiadne stopy. Sem tam veverička, vtáčik, asi raz nejaká malá srnka ... no po stope vlka som išiel prvý deň asi 4 km (foto je z toho dňa) a v tom čerstvom snehu som išiel v stope vlka asi tiež 4 km. Najprv bol jeden a potom dvaja. Museli ísť predo mnou len nedávno. Foto v čerstvom snehu som nerobil, nebolo už sily vyťahovať foťák.
Takže teraz mám fajnú svalovicu z klesania, ale je mi z toho fajn

Nechoď tam, kam vedie cesta ...
... namiesto toho choď tam, kde žiadna nieje a zanechaj stopu.