Akcia: 25. Nočný pochod T.S. Závlčanci
Dátum: 7.10. - 9.10. 2016
Trasa: Veľké Uherce - po zelenej značke na luku Brezová a späť do Veľký Uheriec po lesníckej ceste
Počasie: také typické jesenné, hmla, zima a veľká rosa a celý týždeň to vypadalo na dážď, ale nakoniec to bolo bez neho
Počasie celý týždeň nasvedčovalo, že bude pršať, ale nakoniec sa relatívne vyčasilo a tak som si užil opäť pekný vander, teda 25. ročník Nočného pochodu kamarátov Závlčancov. Zbalil som sa už v stredu večer, aby som v piatok už len doladil nejaké detaily. V piatok som teda vyrážal priamo z práce tak cca o 18:30 a ešte som sa zastavil v Lidli na nákup zásob na víkend. Z Lučenca som teda ochádzal tak cca o 19:15. Cesta tam mi trvala 2:30 nakoľko som sa cestou zastavil v ZH kúpiť si vodu a odskočiť si na WC. Keď som dorazil do Veľkých Uheriec do Krčmy pod Gaštanmi bola trampská zábava už v plnom prúde. Krčmu sme teda opustili o 00:00 a poberali sme sa smerom na lúku zvanú Brezová, čo je vlastne zaniknutá nemecká dedina, ktorú títo obyvatelia museli po vojne opustiť na základe Benešových dekrétov. Teda celý nočný
pochod nám trval tak 2:30 aj keď sme nedorazili uplne na tú spominanú lúku, ale teda po niektorí ostali spať cca 500 metrov vyššie, keďže kamaráti, ktorý išli dopredu nás vítali ohňom na fleku kde sa mi páčilo a preto som nešiel ďalej. Následne až ráno po raňajkách som sa ako posledný presunul na správne miesto nášho
pobytu. Kým som si našiel miesto, kde budem spať a postavil som si prístrešok z Jurek ponča a US bivy bagu tak nejaká skupina sa išla prejsť na Dobrolínske skaly na ktoré som ja nedošiel, ale určite sa tam raz vrátim. Poobede sme hrali Čambrlu, ktorú som hral prvykrát a hneď som bol aj mužstve, ktoré ju vyhralo. No a, aby bolo aj trochu vzrušenia tak si kamarát docela dosť vážne pri pílení dreva na večerný oheň zarezal pílou do prsta na ruke až do kosti a zrejme, keby sme boli v meste tak by si to vyžiadalo aj šitie, ale keďže kamarátovi sa domov nechcelo tak sa mu to provizórne v rámci prvej pomoci ošetrilo, no a uvidíme čo s tým ďalej keď sa spolu opäť stretneme. No a v nedele vandrácka klasika zbaliť a ísť domov. No a ako sa na poriadný vander patrí tak tam kde sme začali vander sme ho teda ukončili a to v Krčme pod Gaštanmi pri kofole, pivku a trampskej muzike.
http://nataniel.rajce.idnes.cz/25.nocny ... Zavlcanci/