Kedze Juraj uz porobil vsetky zatazove testy, zameral som sa skor na rezanie a vyrezavanie.
Noz je ostry ako britva. Pekne sa nim da vytvorit chlpate polienko. Skusal som to sice len na mokrom dreve, ale odrezaval som platky tenke ako list papiera. Trystick som nedokoncil, lebo mi uz poriane omrzali ruky. Spicka noza je tvrda a spicata. Dobre sa nou vyrezavaju detaily. Stred cepele vsak nie je moc vhodny na nejake vyrezavanie. Je to dane velkou vyskou cepel oroti nizkej rucke. Skusal som vyrezat aj malu lyzicu z lipoveho dreva. Spickou to zasa islo celom dobre, ale stred cepele je prilis velky a tazko kopiruje zahyby dreva.
Material noza je RWL. Preto sa nim daju v pohode krajat aj kysle potraviny. Cepel sa najprv zarezava pekne zlahka, ale postupne ako sa zvysuje hrubka cepele az na 4mm to ide dost tazko. Potom uz nejde o krajanie ako skor take sekanie.
Filework vytvara krasne ornamenty. V mieste rucky, kde drevo prekryva ornamenty, nie je poznat ziadne nerovnosti. Avsak na chrbate cepele mimo rucky mi to skor zavadzia. Pri vyrezavani tlacim prstom na chrbat cepele a ornamenty ma pichaju do palca. Taktiez by sa mohli ornamenty ponicit pri castom battonigovani tvrdym drevom.
Ostre hrany zastity prstov ma trochu znervoznuju pri dlhsej manipulacii z nozom. Ale nie je to az take hrozne ako som si zpociatku myslel. Keby to bol moj noz, uzctite by som to trochu zabrusil.
Kozene puzdro krasne ladi z nozom. Nenosil som ho na opasku, takze nemozem posudit jeho funkconst. Noz vsak drzi v puzdre dobre. Ani pri otoceni dolu hlavou noz samovolne nevypadne.
Zaver:
Noz lahodi oku svojou farbou aj aj tvarom. Dobre padne do ruky, aj ked nejake drobnosti by to este chcelo doladit. Ale to je len moj osobny pocit.
Noz by som zaradil skor medzi lovecke. Vhodny na stahovanie zveri a porcovanie masa. V pohode zvladne aj nejake to sekanie dreva.
FOTO:
http://img690.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img3333r.jpg