Táto recenzia nie je priamo o ešuse, avšak si ju dovolím pridať do tohto vlákna keďže s varením súvisí.
Mám ho už dlhšie, ale cez víkend sme ho podrobili "vedeckému testovaniu" (inak povedané, nezabudli sme sa pozrieť na hodinky a stopovať čas)
Recenzovaným predmetom bude čajník
PRIMUS LITECH KETTLE.
Základné parametre: Výrobca: Primus
Objem: 1,5 lit
Materiál: telo eloxovaný hliník + časť z rúčky (madlo) z bakelitu
Hmotnosť: 213g
Rozmery: 152 x 141 mm
Dodávané s ochranným obalom
Podmienky:
Vonkajšia teplota: 21 stupňov
Teplota vody: 5-6 stupňov (voda priamo zo studničky)
Objem vody: 1,4l (skoro do plna)
Spôsob varenia: položené na uhlíkoch. Horiace drevo s plameňom posunuté bokom. Umiestnené v závetrí
Výsledný dosiahnutý čas, ktorý bol do plného varu (pokličku už nadvihovalo) -
5:50Toľko k faktom.
Z užívateľskej stránky a osobnej skúsenosti po roku používania viem povedať nasledovné:
Je to súčasť mojej výbavy bez ktorej nevyrážam skoro nikdy.
Tí čo ma poznajú vedia, že som vášnivý kávičkár a táto konvička je prvá vec z výbavy ktorá putuje z batohu von po rozložení ohňa. Zámerne som si kupoval vačšiu keďže povačšinou nechodím sám a rád ponúknem svojích kamarátov horúčim nápojom (vyrába sa aj menšia s objemom 0,9lit).
Keď som si ju kúpil tak som mal obavy z toho koľko vydrží ten kúsok plastu na rúčke. Bol som zmierený s tým, že jej životnosť nebude dlhá.
Ako vidíte na obrázku vyššie tak ten plast je tam aj po roku použitia. K výbave sa snažím správať opatrne, ale stalo sa viackrát, že plamene pod kanvičkou boli vyššie ako umiestnenie kanvice ako takej.
Rúčka vydržala aj takéto prípady.
Z tohto zhrnutia jednoznačne vidno, že som maximálne spokojný.
Záleží len na Vás, či si ju zaradíte do výbavy, alebo si poviete, že nebudete ťahať ďaľšiu vec na zohrievanie vody.
Áno, je to jednoúčelová vec, ale veľký objem vody ktorý zohreje neskutočne rýchlo oceníte hlavne v zimnom období, alebo ak ste s väčščou partiou. Poprípade ak vo vašom ešuse robíte niečo iné.
Napr. chutný banok
- Kombi
- Banok
A ešte jedna vec, ktorá sa nedá exaktne vyjadriť. Pre mňa má táto časť výbavy "dušu" a pocit ktorý mám keď si v nej varím vodu na výbornú kávičku je k nezaplateniu.