Dám to sem...
Tak som si ľudkovia splnil predsavzatie a dlhotrvajúce plány a spichol som si páperák. Krvopotne zohnaným materiálom je: Toray Airtastic 24g/m2, vysokokvalitný, obojstraný a deliteľný zipsík 185cm/50g, nejaké šnúrky, dve brzdičky a hlavne de luxe SLOVENSKÉ páperie cca 95/5, 900+ cuin. Komory majú loft 6cm a sú úplne originálnej konštrukcie, ktorú by som si asi mal dať patentovať, a ktorá sa síce na prd šije, ale funguje skvele. Nazval som ju konštrukcia "V A V", niečo mezi šindlovou a véčkovou (nakreslím ak treba).
Spacáčik bol od prvopočiatku plánovaný ako velice multifunkčný, aby slúžil aj ako deka, quilt, zateplenie pod hamaku (po oboch stranách sú všité slučky na prichytenie) aj ako plne uzavretá múmia.
Vyšiel nad očakávanie, hoci nejakú tú chybičku som na prvý krát samozrejme urobil... najviac som sa bál šitia zipsu tak, aby pod ním plynule prebiehaly komory a tvorily na okraji zateplovaciu légu, ale to bolo nakoniec úplne bez problémov.
Na plnenie páperia som si vyrobil nástavec k vysávaču, ktorý samozrejme nefungoval, ale nakoniec som prišiel na celkom dobrú, jednoduchú a vcelku bezznečisťovaciu metódu: do vreca s páperím strčíte plastovú trubku priemeru cca 5-6cm, do spodného konca napcháte páperie (stále vo vreci), strčíte to do komory spacáku a z druhej strany fúknete - straty na páperí minimálne a ani po tejto akcii netreba veľmi vysávať.
Po prepočítaní vo všetkých možných loft kalkulátoroch, nekonečnom premieňaní inčov a uncí do normálnych jednotiek, ročnom zháňaní materiálu a krvopotnom premýšľaní nad strihom a postupom Vám tu teda prezentírujem môj quilt, deku a spacák v jednom - 230cm dĺžka, 150cm šírka, celkovo 780gramov, z toho páperie 450gramov, zbaliteľný na 25x17cm a papierový komfort cca -5 °C.
Takto vyzerá konštrukcia. Komôr je 31 a šírka jednej je 9cm takže myslím, že nejaké studené miesta nehrozia: