PINGUIN TRAMP
Spacák Tramp od českej firmy Pinguin je primárne určený na leto.
No ja by som ho zaradil do výbavy aj na Jar prípadne skorú jeseň(Samozrejme v kombinácii s dobrým oblečením).
Teplota podľa výrobcu komfort 8°C (extrem 0° - ale tento údaj je nepodstatný).
Jednovrstvá konštrukcia, ale za to naplnená materiálom Hollowfibre 6,
zabezpečuje úžasnú hmotnosť a ešte lepšie rozmery (čo pri umelej náplni veľmi oceňujem).
Ďalšie informácie či už o použitej náplni, veľkosť, atď ... sú na stránke výrobcu.
http://www.pinguincz.cz/spacak-letni-tramp-khaki.htmlMoje dojmy
Tento spacák som síce vyberal "narýchlo", ale značka Pinguin v pomere CENA/VÝKON je určite na popredných miestach.
Ja som si ho objednal v Dubnickom kamennom obchode s outdoorovým vybavením za skvelú cenu 35 Evri-prišiel na druhý deň!!
Ihneď som ho zobral na výlet na Sicíliu, kde v tom čase v noci bolo okolo 10°C.
Spal som, resp. nespal (prečo? to v inej téme
) som v ňom pekne v teplúčku celú noc.
Farbu som si nevyberal ale prišla mi tá krajšia khaki
, výzor spacáku predsalen neriešim.
Taktiež oceňujem výber vonkajšieho materiálu Nylon DWR niečo o ňom tu:
http://www.warmpeace.cz/nylon-dwr.htmlVrecko na drobnosti vo vnútri vaku je síce dobrá vychytávka ale na Trampe to teda nevychytali
Trikrát som hladal v spacáku mobil ktorý som tam mal "uzamknutý". Ale snáď to vyrieši moja polovička zipsom
.
Záver: V pomere Cena/Kvalita/Hmotnosť/Teplotné určenie by som Trampa určite nevymazával z pamäte.
Možno niekto namietne, že za polovičnú cenu má to isté v tescu (čomu ja neuverím), ale určite nie v takej kvalite
spracovania, veľkosti a hmotnosti. Dúfam, že Vám, ktorí ste sa ešte nerozhodli aký spacák na leto kúpiť,
som akotak pomohol pri kúpe, prípadne zúžil výber spacích vakov.
PS: Ja osobne som veľmi spokojný, za málo peňazí veľa muziky, keď doslúži pôjdem po ďalší.
FOTO:
- rozmery po kompresii sú skvelé
- Sympaticke farebne prevedenie
- štítok
- krycia léga :)
- možnosť stiahnuť okolo hlavy
- nepodarené vrecko na drobnosti