od Gondil » 16 Okt 2017, 08:39
Tiez to vidim podobne ako Juraj. Ja osobne nechapem co na tej Carinthii ludia vidia. Za tie peniaze si kupis uz slusny paperak. Syntetiku s podobnym tepelnym komfortom zozenies za polovicnu cenu ak nie lacnejsie, tak preco Carinthia? Nevidim v tom hlbsi zmysel. Navyse syntetika casom degraduje. Staci 3 roky pouzivania a uz nebudes mat to, co si mal na zaciatku (nehovoriac o tom ked to nahodou budes "zle skladovat").
K tepelnemu komfortu. Ja mam obycajny Husky Army, mam ho uz asi 6 rokov, raz prepaleny, prelozenie pri zipse roztrhnute takze tam to moc netesni a aj napriek tomu mi je v nom neuveritelne teplo. Na leto takmer nepouzitelne. Ak som spravne pochopil tak Carinthia ma nejake 3 vrstvy, ktore si mozes nejak vkladat do seba a tym zvysovat tepelny komfort? Ak je to tak tak v podstate mas spacak s vlozkami alebo 2-3 spacaky, ktore do seba vkladas? Ked teda uvazujes o syntetike na 3 sezony preco nekupit radsej jeden teply a jeden letnejsi spacak? stale ta to vide o polovicu lacnejsie ako Carinthia. Ale pravda je, ze som ju neskusal ani nevidel takze moj nazor ber ako cisto hypoteticky.