Hunter88 - na tie z usarmy zabudni - ak sa chceš normálne vyspať a nie len vyhodiť peniaze. Už pri kúpe originál armádnych spacákov je to riziko a nie ešte kupovať napodobeninu
V tej cenovej relácii je to biedny výber. Rátaj, že potrebuješ dolný komfort minimálne 0°C aby si sa na jeseň normálne vyspal (samozrejme záleží ako si zimomrivý). Platí pravidlo, že na komfortný spánok potrebuješ spacák s dolným komfortom aspoň o 3°C nižším ako je reálna teplota v ktorej spíš. Pre ženu aj o 5°C. No je to len približné, ak je niekto otužilý, vyspí sa dobre aj v deke
Ak si naozaj limitovaný finančne, no nie až tak váhou, šiel by som sa pozrieť do exisportu a pozrel či nemajú nejaké spacáky v akcii. Pokúsil by som sa kúpiť dva čo najteplejšie spacáky. Lebo keď jeden vložíš do druhého, dostaneš izoláciu viac menej súčet komfortov tých dvoch spacákov za cenu, ktorá je o dosť nižšia než cena jedného spacáku, ktorý by ten komfort poskytol. Snáď som to napísal zrozumiteľne. Teda - kukol by som sa po dvoch spacákoch v akcii, kedy sa dajú kúpiť aj celkom slušné kúsky s dolným komfortom okolo 8°C za cca 20e a priamo v obchode si skúsil, či sa dajú do seba vopchať tak, aby ten vnútorný nebol zmačknutý, ale voľný. Tým by si dosiahol síce mrte ťažký, no pomerne slušný "megaspacák"
s dolným komfortom niekde okolo nuly, prípadne aj čosi pod ňou.
Alebo si priplať a kúp niečo od Husky/Pinguin/Prima... s dolným komfortom aspoň 0°C (srandičky ako rozdielne komforty v normách pre ženu/chlapa zanedbávam)