Tak pani, ja som tu ziadal o radu prednedavnom a potom som ticho ostal ako keby som onemel. V prvom rade dakujem za nazory.
A teda nakoniec som sa rozhodol takto. Kupil som klasicku kopulu s vysunutou predsienou pomocou tretej tycky (konkretne
Husky Bizon 3 Plus). Viem nie je to uplne presne to co som tu pisal ale rozhodnutie teda padlo takto. Bolo jasne, ze budem musiet niekde povolit so svojimi poziadavkami. V podstate ide o mensi rodinny stan nez o nejaky expedicny ci ultra light turisticky.
- Pre 3 osoby je tento stan podla mna velmi priestranny (udavana sirka 220cm teda v pripade nudze sa tam vyspia aj 4. Myslim, ze stale relativne pohodlne).
- Nepremokavost v podstate zakladna 3000/6000 ale som si povedal, ze za tych par krat co niekam pojdem s tymto stanom snad nebude tak strasne zle.
- durawrapove pruty zatial celkom v pohode uvidime ako dalej. Su samozrejme tazsie ako dural ale zato cenovo priaznivejsie.
- hmotnost stanu je min. 3,6kg/ max. 4,1kg. Ako uprimne je to tazke ako svina ale znovu som si zrevidoval kde a v akych podmienkach som v zivote stan pouzival, zhodnotil som kde ho najblizsie roky budem mozno pouzivat a zistil som, ze pravdepodobne ho nebudem prilis vlacit na chrbte (koniec koncov je pre 3 a teda jeho hmotnost sa da rozdelit
A nakoniec, nech som hladal ako som chcel bol to aj tak jeden z lahsich stanov takejto konstrukcie a zdaleka bol jeden z najlacnejsich.
Vyskusane zatial len na auto tripe po Slovensku v bezdazdivich podmienkach.
Prve dojmy.
- Ked som ho videl od vyroby zbaleny, tak som bol trochu zhrozeny. Obal mal volu mozno nejake 2-3 litre objemu. No je pravda ze to bolo zbalene pomerne dokladne a vovnutri boli casti stiahnute snurami. Ked som len narychlo balil stan, tak som bol schopny ho do obalu v pohode zlozit. Keby bol obal mensi mozno by som bol nuteny pouzivat stahovacie snurky na tropiko a spalnu aby som to tam natrepal. Stale si vsak myslim ze obal mohol byt mensi. Prislo mi to ako obal na verziu pre 4 osoby.
- spalo sa v nom v pohode i ked podla nakresu by mali ludia vovnutri lezat pozdlzne (od jedneho vchodu k druhemu). Dlzka je tak znacena 210cm. Ja mam 182cm a zdalo sa mi to byt trochu male. Ked som sa natiahol tak som mal pocit ze sa stale opieram nohami alebo hlavou steny spalne.
- ako som pisal tak v dazdi nebol este otestovany zato v poloninach padla celkom slusna rosa ale to sa asi nepocita
- trosku som bol sklamany zo zarosenia. Mal som otvorene obe vetracie okienka na strope a aj tak sme sa rano zobudili s tropikom poriadne zarosenym zvnutra. A to bol jeden z tropicky teplych letnych tyzdnov. Pre porovnanie kamos s Jurekom vraj nemal stan vobec zaroseny.
Tak to je zatial asi vsetko. Ak by mal niekto nejake otazky mozem sa pokusit zodpovedat. Inak stan ma vysiel 110€. Momentalne su este dokonca lacnejsie okolo 100€.