Problematika s nazvom "CELTA" je pre mna hodne zaujimava. Materialovo a rozmerovo je urcite jednou z najlepsich volieb tzv. "basha". Je to velmi podareny vyrobok, kt. sa da dostat v pouzivanej (ale zanovnej) ci novej forme za par euro. Ked na mna vsak pride nostalgia, radsej vytahujem celtu z klasickeho materialu, cize z celtoviny. Je to taka klasika. Prijemny material v pekne zelenej farbe (aspon teda vacsina).
Osobne mam a dlhe roky som pouzival klasicku cs. celtu - stvorec:
Jej vyhodou bola svojho casu dostupnost. Slusne dostupny bol aj kosostvorec, ktory som, zial, nikdy nemal...ale dufam, ze si ho niekedy este zabostaram "do serie"

Rozumne rozmery a tvar ma rakuska celta...hlavne pre solo hraca:
Osobne sa mi ale z klasickych cielt najviac pozdava polska celta. Ci uz vzhladom na rozmery alebo tvar:
Baumaxova plachta je takym protipolom klasickej celty. Je synteticka (co prinasa vyhody aj nevyhody), ma mensiu zivotnost, je lahsia...a v neposlednom rade je pomerne lacna, i ked celty klasicke sa daju kupit zanovne asi v rovnakych cenovych hladinach. Osobne ale baumaxovu plachtu nemam rad...proste som v tomto smere konzerva

...bashu este ako tak precitim

Vyhodou cielt je, ze sa daju rozne spajat a kombinovat a v pripade nudze sa daju pouzit aj ako ponco, na co su zvacsa stavane (maju napr. stahovanie okolo krku ci otvor pre ruku so zbranou).
Casom do obrazkov doplnim aj ocka, slucky, spagaty, otvory a pod., nech maju hl. zaciatocnici prehlad...a k tomu by som pripadne pridal aj nejake tie fotky samotnych pristreskov. Dufam, ze to niekomu pomoze

Keď ráno vstaneš, poďakuj za svetlo, za svoj život a silu, poďakuj za jedlo a za radosť zo života. Ak nevidíš dôvod, prečo by si mal ďakovať, dávaj vinu sám sebe.
Tekumseh