Čo sa týka tej červenej celty, náhodou si ju viem predstaviť ako súčasť výbavy bežného turistu pre prípady núdze. Určite poskytne dobré signalizačné možnosti. No pre zálesákov určite nie.
Ja som si ako nesčítaný-neskúsený po vzhliadnutí niekoľkých videí na jutube kúpil takéto
pončo so zámerom, že mi môže poslúžiť ako celta. Problém je, že jeho rozmery sú napriek uvádzaným len 204cm x 143cm (hmotnosť 633g), čo pri mojej výške 182cm a dĺžke karimatky a spacáku, je asi trochu málo. To, že som sa ho ešte raz cvične pokúšal diagonálne natiahnuť nad moju
hamaku o dĺžke cca 3m, iba potvrdzuje moju totálnu nezorientovanosť. Bolo to krátke a dosť mi na konce napršalo. Aké sú rozmery toho holandského ponča? Stačilo by na prístrešok pre jedného plus batoh?
Nedávno som si kúpil baumaxovku 2,5m x 3,6; cca 825g, no ešte som ju neskúšal. Čo myslíte, bude to stačiť? Práve rozmýšľam nad kúpou nejakej celty a zatiaľ mi to vychádza na britskú bashu pre luxusné sólo čundrovanie a tiež som poškuľoval po
tatonke tarp 2 3m x 3m pre prespávanie v hamake, ale podľa toho, čo som tu čítal, by mi to asi tiež bolo krátke. Koľko by som potreboval minimálne podľa Vás?