stormmast3r píše:Sally aku hamaku mas? Ja nad nejakou zacinam uvazovat, rozmyslam ze by som ju mozno zvládol aj sam urobiť, len neviem z akých šnúr.
ja mám DDhammock model Camping - v inej téme som o tom písal. Mal som sieťovú od Ferrino (teraz sa ju tu v bazári snažím predať

) a je to rozdiel.
Ja by som do sieťovej už znova nešiel. Jednak nechutne bráni zadným gombíkom na nohaviciach a jednak je oproti látkovej menšia. Tá od milltecu je ešte menšia než moja ferrino - ako v tom môže niekto komfortne spať nepochopím.
Ohľadom toho, ako som vyriešil ťahanie na chrbát:
http://img5.rajce.idnes.cz/d0507/4/4045 ... C09300.JPG (za fotky ďakujem Krakenovi z knife.cz)
Zvonka hamaky je daný tenký dekový (teda nie múmia) spacák z exisportového výpredaja (upevnený pružným lankom a "gurtňami" z auta) - na fotke je jeho pravý koniec otvorený, aby sa vyvetral. Spal som zazipsovaný v hamake, ktorá má docela slušné vetruodolné vlastnosti. V nej bola moja maličkosť uložená v spacáku (husky magnum, dolný komfort mínus9). Vonku bolo cca mínus2 až mínus5 a tak príjemne som v takej teplote v lese ešte nespal. Komfortné ležanie - čím silnejšie hamaku vypnete, tým budete ležať viac na rovnom, no bude užšia. Treba si nájsť kompromis, kedy je dostatočne široká a ležať v nej trošku diagonálne - hlavu na jednej strane kotviaceho lana a nohy na opačnej - potom máte rovný chrbát aj pri nie celkom vypnutej hamake.
ešte dodám, že uchytenie hamaky k stromom mám poriešené ako v tom návode, čo som dával do informácií.