Ahoj, dik za odpoved,
nejsem sice hamakar (nevyspal bych se v ni, jsem zvykly lezet na boku nebo na brise), ale o tom quiltu jsem uvazoval.
V lonskem roce jsem si sil spacak (nekde v remeslech je muj prispevek), peri jsem mel tez od Vltavskeho peri, kupoval jsem 1.2 kg, 80/20, platil jsem i s dopravou kolem 1400,- Kc. Mas pravdu o te cene, puvodne jsem chtel 90/10, ale cena byla bez dane asi 2000,-, tohle bylo za polovic.
Jen mi pripada podezrele to plneni.
Ja mam u spacaku vysku 5 cm a naplnil jsem ho 800 gr. peri, coz je zhruba 28 oz, objem spacaku je 11 200 cuin, takze plneni je 1 oz na 400 cuin. Cely spacak vazil 1370 gr. Latka je Astonika, kupoval jsem v Plzni v Dome latek, vaha 80 gr./m2, sire 150 cm, cena 140 Kc/bm.
Vandroval jsem s nim cele leto a v pohode, ani zima ani horko, na konci zari uz me, ale na jednom potlachu byla zima. Doma jsem proto docpal zbytek peri - 600 gr. (poslali toho vic) a v teto zime jsem v nem spal v klidu, zadny chlad. Plneni vychazi na 230 oz/cuin, a spacak ma ted 2 kg.
Akorat ta latka neni nic moc, prachove peri proleze temer vsim, a i tady furt vyleza ven. Takze ho prilezitostne presiji. Uvazoval jsem jeste o teto latce
http://www.kinetic.cz/Nylon-70D210T-%E2%80%93-PU1---09-zelena--Prodej-materialu-Nylon-100-polyamid-PAD_48.htm sice vaha nic moc, ale ta cena

. Ten nemecky shop znam, odradilo me postovne. Nastesti si bracha nasel novou kocku, ktera je z DE, takze nebude problem to poslat na ni. Po DE je postovne 4.50 Eura.
I ja jsem hodne inspirace cerpal na americkych forech i na tom hamakarskem. Dobre jsou stranky Ray Jardine, Andre Skurka.
"Dokonalosti není dosaženo tehdy, když už není co přidat, ale když už není co ubrat" (Antoine de Saint-Exupery)
PajaFt