macmatej píše:Rozhodujem sa medzi dvoma hamakami DD Frontline alebo DD Camping. Zdalo by sa ze su rovnake, len jedna je so sietkou proti hmyzu ale :
DD Camping:
-nizsia hmotnost
-dve vrstvy su spojene zipsom, ked sa clovek zapne nemoze vypadnut
-clovek zazipsovany medzi dvoma vrstvami je vraj chraneny aj proti komarom, ej ked niekto tu pisal, ze komar hamaku prepichne
DD Frontline:
-sietka proti hmyzu, ale ak prave nie je potrebna, zvysuje hmotnost
-sietka proti hmyzu musi byt napnuta o nejake lano, sietka toto lano prehyba a mohla by tade presakovat voda pri dazdi (pri pouziti original DD Tarp, ide lano vrchom ponad celtu)
-prva a druha vrstva hamaky je spojena len suchym zipsom, az sietka je pripevnena normalnym zipsom (zaujimave ze sa sietka neda odzipsovat cela dolu)
-DD Frontline stoji dvojnasobne viac ako Camping
Nejake postrehy od ludi co maju tieto hamaky ?
Svojim spasobom si si aj odpovedal
Ak je priorita vaha tak jednoznačne Camping, pretoze zazipsovanie zastane funkciu moskytiery, aj ked v ukrutnom teple to moze byt trosku problem lebo sa to tak nevetra, vyhoda je vsak to, ze ak vonku fuka, tak aspon vovnuri nemas prievan
Zips tu u mna jednoznace vedie.
Co sa frontline tyka ma ju kamos a nestazuje sa. Ak moskytieru nepotrebujes jednoducho hamaku otocis tak aby bola moskytiera naspodu a nezavadzia ti. Suchy zips je dost velka nevyhoda - ale tu dve vrsty sluzia primarne na vlozenie karimatky dovnutra a suchac staci na to aby nevypadla von. Pokial mas na frontline aj zater - ktory robi tu bivi funkciu, tak sa ti bude v hame potit prdel pretoze cez zater nie je schopna vlhkost prechadzat von cez tkaninu.
Tolko moje vychytavky a skusenosti
Ja som sa tiez rozhodoval medzi camping a frontline a vyhrala camping verzia