konzervy , instantné jedlá , vifóni

Spôsoby získavania jedla a vody v prírode

Re: konzervy , instantné jedlá , vifóni

Poslaťod juraj1974 » 07 Jan 2019, 13:20

Presne toto som robil ako pise Gondil. Vyslednu zelatinu som vsak susil. Susil som ju v susicke s pevnym dnom a rorizontalnym rozvodom vzduchu. Vzniknuta koza sla pomliet na prach.. ale.. ono to je len ako ochucovadlo. Osvecilo sa mi viacel susit samotnu zeleninu (zablanširovanu vo vyvare) a maso. Potom uz len staci namiesat susenu zeleninu spolu so susenym masom a ochutit to. A to bud vegetou (domacou) alebo bujonom (1/2 bujonu na 400-500 ml ) Cestoviny podla chute. Odporucam vsak tie instantne ktore staci len zaliat vodou. Ak v tom tvojom postupe nedochutis tu ,,polievku" tak po vysuseni to musis dochucovat tak ci tak... ale uz som robil aj tak ze som doslova domaci bujom presolil a prechutil a potom to susil.. to sa potom vyluci kupovany bujon. Len je to velmi tenka hranica aby sa to nepresolilo. Tak ze suma sumarum: Polievku si vies namiesat zo susenej zeleniny suseneho masa a dochucovadla ako je vegeta ci bujon a cestoviny. Potom ti to staci vysypat do ešusu (odmerane mnozstvo) doliat vodu a cestoviny a priviest do varu. Potom max 1-2 minuty povarit a nechat odstat co ja viem 5-10 minut nech sa vsetko opat rehydruje. Je to jednoduchsie..
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.


http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974
 
Príspevky: 1604
Registrovaný: 04 Feb 2011, 13:35
Bydlisko: Kalna nad Hronom
Dal Ďakujem: 1058 x
Dostal Ďakujem: 1127 x

Re: konzervy , instantné jedlá , vifóni

Poslaťod Jojo » 09 Jan 2019, 20:09

Vdaka za rady, vyskusam to. Tuto sezonu sa uz snad neprevifonkujem :D
Obrázok užívateľa
Jojo
 
Príspevky: 8
Registrovaný: 02 Máj 2015, 22:09
Bydlisko: NR / TO / TRIBEC
Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 8 x

Re: konzervy , instantné jedlá , vifóni

Poslaťod Jojo » 13 Sep 2019, 16:40

Snad niekto oceni: Vela CZ/SK firiem vyraba cistu vegetovu zmes bez glutamanu a inych zosilnovacov chuti. Zalievam to vriacou vodou a je to prakticky ako polievka. Kusky zeleniny sa nafuknu. Staci pridat slize, kvapnut olej a mozno trochu bujonu ale tomu sa snazim vyhybat. Sa mi to zda lepsia volba nez vifonky. Vifonky vytvaraju Umami chut zosilnovacmi chuti a solou. Klasicka polievka vyuziva skutocne prinosne latky na vytvorenie tejto chuti. Nemusim potom do seba sypat draslik aby som nemal krce.
Obrázok užívateľa
Jojo
 
Príspevky: 8
Registrovaný: 02 Máj 2015, 22:09
Bydlisko: NR / TO / TRIBEC
Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 8 x

Predchádzajúci

Späť na Jedlo a voda

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot] a 1 hosť