Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Spôsoby získavania jedla a vody v prírode

Re: Mäso - spôsoby spracovania, konzervácie atď.

Poslaťod atti.hombre » 23 Jún 2020, 12:29

Dostal som čerstvo porazeného mladého býčka a okrem iného som sa pustil i do sušenia na cesty... Mäsko som nakrájal na max hrubku 5mm a okraje odblanil- ak niekde šľacha,alebo blanka ostala. Do oleja nasypal koreniny čo som mal- ja sypem do jedla podla vône - najlepšia cenzúra, že čo sa hodí a čo nie. Namočil mäso do pácu na 24 hodín v chladničke. Následne osušil v kuch. utierke a dal do sušičky... asi na 13 hodín...
Prílohy
1.JPG
Proces spracovania...
2.JPG
V korenenom kúpeli...
3.JPG
Naukladané v sušičke...
4.jpg
Usušené...
Som len obyčajný lesolez !- erdőmászó
Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1909
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1717 x
Dostal Ďakujem: 1954 x

Predchádzajúci

Späť na Jedlo a voda

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia