Prispejem do témy mojími skúsenosťami:
Ochutnal som cca 20 rôznych amerických MRE z rôznych distribučných tokov. Najviac sa mi osvedčil český e-shop
http://eagle-shop.cz/, kde majú celkom dobré ceny (cca 5 - 6 € za kus) a nestalo sa mi, že by mi poslali balíček, ktorý by bol menej ako rok pred dátumom spotreby. To sa odzrkadlilo aj na stave potravín - na pomery MRE boli chutné. Ak objednávate z bazošu, tak je to také 50:50. Niekedy mi prišli dokonca s poškodeným obalom (a minimálne jedným kontaminovaným chodom), pričom predajca tvrdil, že sa to muselo stať prepravou. Samozrejme, na krabici neboli žiadne známky poškodenia. Mojím obľúbeným je Menu 23 - Chicken Pesto Pasta.
Čo sa týja PODAP-u, tak tiež nevidím v tom problém a bol som s balíčkami spokojný. Je to taký nákup z TESCA za cca 5 € + konzerva plná komponentov ako bonus. Musím povedať, že s obsahom konzerv som bol spokojný. Obsah konzerv nie je nízkej kvality. Všetky jedlá som zohrial bezproblémovo a bez pripálenia. Pravdou je, že z konzerv s ryžou je potrebné trochu tej potravy odobrať, pretože ináč je miešanie problematické a bude vypadávať / spodok sa môže pripáliť.
Čo vy na Adventure Menu? Mal som ich cca 10, pár rokov dozadu, keď boli ešte za dobré ceny. Jedlo bolo kvalitné a chutné. Celé kusy mäsa. Dnes už aj vďaka nepriaznivému kurzu sa tie ceny šplhajú privysoko.