Všade okolo máme plno púpavy a tak som si našiel recept ako vyrobiť púpavový sirup. Návod je jednoduchý štyri plné hrste kvetov dáme do 1 litra studenej vody (ja som ich predtým aj opláchol, vyliezli aj chrobáky ktoré som si nevšimol) a pomaly zohrievame na bod varu. Keď tekutina vzkypí, odtiahneme hrniec z platne a necháme celú noc stáť. Na druhý deň precedíme cez sito a necháme odkvapkať, zvyšok kvetov poriadne vytlačíme. Do šťavy dáme 1 kg cukru, pridáme polovicu na plátky nakrájaného citrónu (ja som použil k. citrónovú, 2 kávové lyžičky) ale keď chce niekto kyselkavejší tak môže dať aj viacej. Hrniec postavíme bez pokrievky na sporák. Keď chceme uschovať čo najviac vitamínov tak dáme na najslabšiu teplotu, tak sirup zahustíme. (nič sa nestane aj keď ho povaríte ) Raz alebo dva krát necháme masu ochladiť, aby sme zistili hustotu. Nalejeme do fliaš a vychutnávame môže sa použiť namiesto cukru do čajov, kávy a pod. najchutnejší je príjemne vychladený v letnej horúčave postup je jednoduchý určite skúste !! podľa mňa by sa dal pripraviť aj v prírode. ja som celkovo urobil 1,3 l sirupu.
Nabudúce pridám návod na bazový sirup