Trocha divná téma ale chcem zobrať svojho učiteľa angliny (je to výmenný pobyt a je z Egyptu) a je moslim, tak teda nemôže (skôr nechce
) jesť bravčové. aké jedlo by bolo dobré pripraviť vonku aby mu chutilo ??? tak uvažoval som že živanská bez slaniny a na miesto nej kuracina, na miesto masti olej, opečené zemiaky v pahrebe, prípadne párka(kuracia) a fazuľa v kotlíku. navrhol som že by bolo fajn ho zobrať na menšiu túru na Zobor a opekačka k tomu nech si odnesie niečo iné z našej kultúry ako sú nákupné centrá a podobne, lebo pojem bushcraft mu nič nehovoril. trochu som mu to objasnil ale zážitok aspoň taký minimálny je na nezaplatenie
. preto by som chcel neaké nie moc finančne náročné riešenie... ako uvažovali sme o guláši z diviny len nemáme odkiaľ zobrať divinu a tiež by to asi nepochopil že to nie je z diviaka a podobne. chcel by som niečo také jednoduché výstižné aby si odniesol niečo zo slovenska na čo by mohol spomínať. tak kto by chcel samozrejme môže ísť snami podľa všetkého by to bolo v nedeľu okolo obeda
( viem že nad opraženú slaninku alebo špekačku neni
ale keď to nechce tak čo už
prichádza o moc pôžitku
)