Stránka 3 z 3

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 30 Júl 2012, 22:08
od macmatej
Po slimakoch, mravcoch a konikoch som sa pustil aj do cvrckov. Delikatesa, chut nieco medzi arasidmi a zemiakmi.


Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 04 Sep 2012, 22:09
od Jozzo
Dážďovky nie je vhodné vo veľkom konzumovať, nakoľko v sebe zachytávajú množstvo ťažkých kovov. To je dôvod, prečo nie sú používané ako krmivo. Ale keď už, je vhodné ich nechať vylúhovať vo vode, aby sa im vyprázdnili črevá od humusu. (podobne slimáky sa nechávajú pár hodín vyprázdniť v prázdnej nádobe)

Mravce možno chytať na kilá pomocou pet flaše s trochou sladkej vody zahrabanej v mravenisku. Samozrejme je to mimo zákon.
Viac tu http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.php?t=41

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 24 Nov 2012, 23:21
od Mego
Jááááj kamarati moji. V lete na tabore, že pokladovka...
Zobudili ma o pol tretej v noci, povedali: Maš 5 minut na zbalenie švestiek. Zbalil som, čo sa dalo do maleho batoha, ešte že som si zobral KAPEZETKU a lekarničku, povedali mi: Azimut 260 stupňov a kračaj kym nevyjdeš z lesa... z lesa som vyšiel o 6 rano. :-#
Myslel som, že ich dokopem... potom pokladovka, štandardne značky, odkazy, šifry a všetky tieto bludy. Napokon reku, ej lačny som jak sviňa, čo budem konzumovať... nič ma nenapadlo, tak som žral hmyz. Začal som mravcami, potom nejake lietajuce čuda, či čo to bolo a nakoniec som sa odvažil na megalarvu, biela bola. Dvakrat som ju vydavil, kym som to zožral. Ako povedal bear grylls- chuti to, akoby vam niekto zobral steak, vyvaľal ho v psom truse a nenapadne vam ho vratil späť. Presne tak to chutilo :D Ale tak prežil som to

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 03 Nov 2017, 15:47
od Chesus
Tak... už som sa odvážil i ja. Buffalo červy na masti, cesnaku a domácom chilli. Nebolo to také zlé ako to vyzerá. Chuťovo mi za surova trocha pripomínajú šťavel (mierne kyslastá chuť). Niektoré majú trocha orieškovú chuť. Po vysmažení chutili ako bedle. Pri konzumácii viac dostávala zabrať psychika než jazyk a žalúdok.

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 25 Jún 2018, 17:22
od Chesus
A pokračujem. Pražené cvrčky s chilli a limetkou. Chuťovo lepšie a hlavne chrumkavešie ako červy :mrgreen:

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 26 Jún 2018, 08:03
od juraj1974
Konečne gurman.. :wink: Neviem čo myslis pod praženim ale lepsie je fritovanie v oleji(masti) Az potom dochucovanie. Cvrcek je vtedy chutnejsi a je to menej pracne. Odporucam pred fritovanim odstranit zadne nohy. Zle sa vyberaju z krku.. :wink: Tie cervy sa lepsie pripravuju na suchej panvici. Potom za tepla posolit. Chutia ako oriešky.. :wolf:

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 26 Jún 2018, 13:13
od 72janik
Musis mi to niekedy pripraviť...

Re: Hmyz

PoslaťNapísal: 26 Jún 2018, 13:22
od juraj1974
co k ako priloha k bobrovi..? :wink: