Mlieko nepoužili a aj tak to bolo chutné.
K tvojmu receptu na cesnačku: ako v lese rozotrieš na jemno cesnak? Roztlačíš nožom? Čo takto nechať v tom "vývare" zopár zemiakov?
sally píše:Keď sme pri tom roztláčaní - ako by ste v lese postrúhali zemiaky na zemiakové placky? Napadlo mi len povariť a rozpučiť, no ako ich postrúhať "za surova?"
Tak tento recept je super....ale ešte lepší je,ked náhodou zabudnete všetko vypiť a začne kvasiť:-)...matus píše:Recept na agátový sirup
ingrediencie :
agátové kvety - čím viac tým lepš
kyselina citrónová 1 sáčok
hrniec
3 litre vody
1,5 kila cukru
Dáme prevarit tie 3 litre vody . po prevarení necháme máličko ochladnút a následne vložíme kvety do vody do ktorej vysipeme kyselku a uložíme napríklad do špajzy zakryté .
asi za 24 hodín kvety vyberieme a sirup precedíme cez sítko . dáme ohriať a nasypeme 1,5 kg cukru a ohrievame neprivádzame k varu ohrievame asi 10 minút necháme vychladnúť a nalievame do fliaš pohárov . prajem dobrú chut .
neviem ci som sám ale podla tohto receptu mi ten sirup pripomína brezovú miazgu ak zanedbáme agátovú chut . mnam
matus píše:macakv kysnút to nebude takto isto robíme bazový a nikdy neskysol a ked ano tak to bol v teple ale bol fajno bublinkový
macmatej píše:OT k tomu agatovemu sirupu. Dneska som jedol agatove kvety. Cele strapce kvetov jak hrozno. Ma niekto skusenosti ake mnozstva sa toho daju zjest? Nechcem sa ucit na vlastnych chybach.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia