http://www.poddracimkamenem.cz/blog/?page=4
sally píše:Dnes som skúsil robiť Nekvasenú medovinu
Do 1,5l vody dáme cca 400g medu. Zmes varíme (nenecháme vrieť!) a odoberáme penu (tú vyhodíme - vraj sa dá ešte nejak zužitkovať, no neviem ako). Keď už ďalšia pena nevzniká, zmes prelejeme do sklenenej nádoby, pridáme korenie (škorica v celku, klinčeky, čierne korenie, anýz, borievka, trocha nastrúhaného muškátového orieška), zamiešame, zavrieme a necháme tak.
Teraz mi to odpočíva pod stolom, usádza sa kal.
Potom pridáme alkohol (ideálne kvalitná vodka) - nariedime na požadovanú koncentráciu.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia