Akorát včera som to vyskúšal. Na moje prekvapenie mi to važne celkom chutilo, tak som si par pupavovych korienkov vzal aj domov a večer som si tu "kavu" urobil znova aj s cukrom. Pravda, kava je trocha silne slovo, chuťovo sa to približuje Melte. Každopadne odporúčam skúsiť
b boy ja som to pripravoval takto . 3 korienky na 0,5 litra vody pražil som kym pekne nevonali alebo sa netvárili že sú suché potom som nalial vodu a priviedol k varu nechal slabo prevriet a odstavil . a bolo to dobré ale teplé studené som to vylial
Kávičku z koreňov púpavy popíjam rád a často pokiaľ sa to dá je veľmi zdravá a chutná
podporuje funkciu pečene a detoxikuje organizmus, posilňuje kosti, je bohatá na antioxidanty, odporúča sa osobám s diabetom, pôsobí močopudne a pomáha riešiť problémy s močovým ústrojenstvom, bojuje proti infekciám, upravuje trávenie, je užitočná pri redukcii hmotnosti. V spojitosti s konzumáciou púpavového odvaru nie sú zaznamenané vedľajšie účinky, napriek tomu radíme ako u všetkých bylín rozumnú mieru. Po zhruba dvoch mesiacoch odporúčame pár týždňov prestávky.. !