Michal píše:Neskutočné ku všetkému máš aj fotky
A moja otázka: musí mať to drievko aj nejaký špeciálny tvar resp. ako má byť vyrezané aby to fungovalo čo najefektívnejšie?
Čo narobíš, keď si pre niečo riadne zanietený
stane sa z toho závislosť. Ale myslím si, že pre mnohých čo sa s tým ešte nestretli, je to výborné na lepšie pochopenie.
To drievko nemusíš nejak špeciálne tvarovať, stačí ho len zbaviť kôry, najradšej používam čerstvý konárik, zelený. Na mieste kde ho budeš vsúvať do kôry ho môžeš sploštiť. Dôležitý je uhol medzi ním a kmeňom, mal by byť približne taký, ako tam na fotke. To preto aby sa ti nestalo, že keď o 2 hodiny prídeš, tak zistíš, že ti miazga tečie po kmeni dole a nie po drievku do nádoby.
Môžeš vyrezať žliabok do väčšieho drievka a vyvŕtať do stromu (Ako ste to videli u Mearsa), no to sa robí pri oveľa väčších a rýchlejších odberoch miazgy a je to trocha drastické pre strom. Pre obyčajné potreby jedného drinku ti úplne stačí metóda s malým konárikom, a aj rana na strome sa rýchlo zacelí.