od juraj1974 » 07 Jan 2019, 13:20
Presne toto som robil ako pise Gondil. Vyslednu zelatinu som vsak susil. Susil som ju v susicke s pevnym dnom a rorizontalnym rozvodom vzduchu. Vzniknuta koza sla pomliet na prach.. ale.. ono to je len ako ochucovadlo. Osvecilo sa mi viacel susit samotnu zeleninu (zablanširovanu vo vyvare) a maso. Potom uz len staci namiesat susenu zeleninu spolu so susenym masom a ochutit to. A to bud vegetou (domacou) alebo bujonom (1/2 bujonu na 400-500 ml ) Cestoviny podla chute. Odporucam vsak tie instantne ktore staci len zaliat vodou. Ak v tom tvojom postupe nedochutis tu ,,polievku" tak po vysuseni to musis dochucovat tak ci tak... ale uz som robil aj tak ze som doslova domaci bujom presolil a prechutil a potom to susil.. to sa potom vyluci kupovany bujon. Len je to velmi tenka hranica aby sa to nepresolilo. Tak ze suma sumarum: Polievku si vies namiesat zo susenej zeleniny suseneho masa a dochucovadla ako je vegeta ci bujon a cestoviny. Potom ti to staci vysypat do ešusu (odmerane mnozstvo) doliat vodu a cestoviny a priviest do varu. Potom max 1-2 minuty povarit a nechat odstat co ja viem 5-10 minut nech sa vsetko opat rehydruje. Je to jednoduchsie..