Nenasiel niekto z Vas na Slovensku alebo v Cesku Ravioli v konzerve? V Nemecku to dostat, u nas okrem segedinov, leca a trencianskych parkov s fazulou len minimum inych potravin v hotovom stave.
Mimo ineho, nie je to ziadna reklama samozrejme, ale od zajtra zacina v Lidli francuzsky tyzden, a ako amatersky degustator vsetkych hotovych jedal musim odporucit vsetky tri hotove jedla, ktore v ramci tejto akcie su, a teda Ratatouille, Pecene zemiaky a hlavne Sosovicu s udenym masom. Su to troska drahsie konzervy, ale jednoznacne za to stoja. Vyborne konzervy mavaju na rozne tematicke tyzdne, napr z azijskych je vela konzervovanych jedal, napr. sladkokysla polievka alebo Chop suey, pripadne Kuracie na sladkokysly sposob. Tieto hotove jedla su jednoznacne najlepsie, ake som kedy jedol. Z azijskych tyzdnov este mavaju instantne cestoviny s roznymi prichutami, ale najviac mi chutili extra palive Thai noodles with pork flavour, je to dobre jedlo po studenej noci.
Dalsia chutna vec z Lidlu je napr. huspenina z takej sklenenej misky, ma rozne prichute, ale viac menej vsetky sa daju. Nevyhoda je, ze po otvoreni sa uz nie velmi prakticky da zavriet a jej prenos sa tym padom stazuje, no taktiez velky a tazky odpad po zjedeni.
Bola tu rec aj o MRE, chutnal som uz drvivu vacsinu menu. U Mre je hlavny problem ten, ze nazov hlavneho jedla v baleni vam nepovie nic o tom, co ine je vo vnutri balicka. Preto to treba sledovat podla stranky
http://www.mreinfo.com. Castokrat sa totiz stava, ze hoci je hlavne jedlo dobre, chutne a vyzivne, ostatne veci z balicka su relativne chudobne (co je samozrejme pochopitelne, kedze jedno MRE sa hybe kaloricky okolo 1300-1400cal, a ked ma vacsinu tejto hodnoty hlavny chod, ostatnych veci tam bude menej). Posudzovat chute jednotlivyhc jedal nebudem, lebo som sa stretol s viacerymi nazormi, inymi, ako boli tie moje, a preto je evidentne, chut je individualna zalezitost (napr mne chutil "Sloppy Joe" a znamemu nie, a druhemu znamemu chutil tuniak a ten mne zas nie atd atd.)
x-SCYTHE píše:...v lidli este maju nejaky delikatesny lunchmeat v takej hranatej, celkom skladnej konzerve a ten je vyborny, hoci trochu presoleny...
Nezvyknem sa citovat, ale nevravel som to hned skoro na zaciatku celeho ospevovania Oldenhauser lunchmeatu?

Zúfalá situácia si žiada zúfalé riešenia.