Mozno len pre silne zaludky ale pre mna delikatesa.. Ono samotna priprava je dost zlozita a trva relativne dlho ale ak sa to podari stoji to za to.
Ide o to ze najdlsie trva samotne vycistenie slimakov z vnutra. Ja to robim ich 5-9 dnovou hladovkou a kazdodennym umyvanim. Robil som aj tak ze som ich mal v ,,klietke" kde mali tymian a safran cim sa vlastne marinovali z vnutra Chcem ale upozornit ze netreba zbierat mensie slimaky ako 3,5cm. Pri tych je predpoklad ze uz zniesli vajicka a ostane po nich potomstvo.
Tak dobre skusim aj recept.
Pouziva sa len nozicka zo slimaka. Ten sval. Maslo, salotky, petr. vnatka, cesnak, bujon, cierne nlete korenie, zemla... Nohy varis v bujone pokial nezmäknu cca 2-3 hodiny. Maslo salotku korenie vnat cesnak na jemno posekame a spravime pastu spolu s zemlou namocenou vo vyvare. do umytych a v octe vyvarenych ulit dame trochen masla a pastu. Dolozime uvarenu nohu slimaka a dolozime znovu pastou. Dame zapiect do predhriatej truby na cca 30min.. Ked to je upecene podavame tak ze si vyberieme vidlickou zmäs z ulit. Mnamky