Stránka 1 z 4

Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 10:45
od stormmast3r
Možno sa pár ľuďom zijde táto stránka. Prípadne ak máte nejake recepty, sem s nimi ;)

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 11:24
od matus
brat vyrába syry ale neviem ako chutia ja syry nejem len tvrdý udený alebo vysmážaný hociaký :D ale viem ze robí syry

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 12:19
od juraj1974
stormmast3r píše:Možno sa pár ľuďom zijde táto stránka. Prípadne ak máte nejake recepty, sem s nimi ;)


No mna si potesil kamo... :yees:

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 30 Aug 2011, 12:36
od stormmast3r
Tie olomoucke by som chcel skusit a časom možno aj ten s modrou plesňou. Podla tych receptov to nieje nejak zložite.

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 31 Aug 2011, 02:39
od Kapo
Super. Už aj idem laborovať. Klasický syr "kravská hrudka" sa mi vcelku vydaril. Ale toto bude naozajstná lahôdka. :yees:

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 23 Apr 2012, 23:30
od macmatej
Ako som to robil ja:
Obrázok
Obrázok
klasicka hrudka
Obrázok
po vykysnuti hrudky je z toho parenica
Obrázok
hermelo-ostiepok

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 24 Apr 2012, 09:37
od jura_czech
To vypadá dobře, ňam! :yees:

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 24 Apr 2012, 09:40
od juraj1974
Bracho daj sem aj dajake detailiky... Mnozstva, vahy, materiali....

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 24 Apr 2012, 10:04
od macmatej
Tento návod prináša zjednodušený rýchly postup typu dneska robím zajtra jem.

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 24 Apr 2012, 11:02
od oraj
:ice:

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 25 Apr 2012, 15:37
od truppyk22
chalani, ja by som to tiez rad vyskusal, ale nemam paru, kde sa da zohnat, resp. kupit syridlo :oops: ? mozete poradit, prosim?

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 25 Apr 2012, 17:20
od macmatej
Nechcem robit reklamu, takze staci pogooglit slovo syridlo a zistis,ze na Slovensku su dve velke eshopy, ktore ho ponukaju. V Blave maju aj kamennu predajnu. Ja som objednaval z netu, ale tekute syridla neposielaju ked je teplo (kedze sa ma skladovat v chladnicke).

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 25 Apr 2012, 22:19
od truppyk22
nuz googlit som sa pokusal , ale presne pre ten dovod, ktory si uviedol, by som to velmi nerad kupoval cez net a preto som chcel vediet, ci je to dostupna vec normalne niekde v potravinach (co teda pochybujem), alebo to musi byt nejaky specializovany obchod.

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 25 Apr 2012, 23:57
od 72janik
Som našiel, že na miesto štrudľa sa dajú použiť rastliny. Skúšal už niekto. Nejaké info som našiel tu:
http://www.paukertova.cz/view.php?cisloclanku=2009070001

Re: Domaca výroba syrov

PoslaťNapísal: 26 Apr 2012, 07:44
od juraj1974
Ja mam osobnu skusenost zo syrom vyrobeneho bez syridla. Ide o to ze sa miesa 1:1 mieko sadnute (take ako na vyrobu tvarohu-kysle) a cerstve mlieko este bez usadenej smotany. Takto zmiesane mieko sa nahreje na teplotu max 40°C a postup je rovnaky ako pri pouziti syridla... Je to jemnejsi a povedal by som aj sladkejsi druh syra bez pouzitia chemie... Ale treba aj napisat ze je aj mensia vytazitelnost. Kym z 5l mieka sa podari so syridlom spavit 600-680g syra tak bez neho 520-560g.