Škoda že si nedal trošku viac fotiek....mám trošku obavu že si nenašiel muchotravky červenajúce....aj ked je možné,že sa ukázali o mesiac skôr ako zvyčajne rastú....iba pre jednoduchú identifikáciu...muchotravka čevenajúca nemá pošvu!...pokial mala pošvu tak bud rád,že boli červavé..skončil by si s problemami žaludka alebo miernou otravou...otázkou zostáva,čo to je za hubu....muchotrávky rastú neskôr.... ale inak pekný úlovok...Rolf píše:Počas včerajšej prechádzky som našiel prvé tohtoročné kozáky (Kozák osikový, brezový a topoľový). Kozáky patria medzi moje obľúbené, zbierané huby. Sú vhodné na rozmanitú kuchynskú úpravu. Bolo ich iba zopár (asi dvanásť), no mne to nevadí. Ja ako správny hubár sa poteším každej hube a rôznemu množstvu... Boli pomerne čisté, len asi dva boli červavé. Okrem nich som ešte našiel aj "prvého" dubáka, ale bol, bohužiaľ, úplne červavý a klobúčik mal rozpukaný... Rovnako aj jednu bedľu, ale takisto bola malá, neduživá a dosť vyschnutá... A nakoniec aj tri Muchotrávky červenkasté, no tiež červavé, tak ako skoro vždy... Na koniec mája to bol celkom pekný hubársky deň...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť