V téme o syroch Juraj spomínal nejakú tibetskú hubu a hneď mi napadlo, že poznám hubu s názvom Kombucha. Tá sa síce nepoužíva na výrobu kefíru, ale na výrobu chutného nápoja.
(obrázok zo sme.sk)
Huba sa vloží do vlažného čierneho čaju osladeného cukrom. Časom sa sama zväčšuje a tak jej časť môžte podarovať o dom ďalej. Nápoj má chuť niečo medzi šumivým vínom a ochuteným belgickým pivom. Údajne má veľa zdraviu prospešných látok a po novom sa u neho zistili aj protirakovinové účinky.
Zohnať sa dá (násada) napr. aj tu: http://www.bio-obchod.sk/produkt-1024/k ... nasada.htm
My sme to dlhú dobu pestovali, potom sme šli 2 týždne na dovolenku a huba medzi tým umrela Teraz objednávam ďalšiu
Poznáte? Pestujete? Aké sú vaše skúsenosti?