SKW má pravdu a dovolím si povedať, že to čo napísal o tom videu a jeho zámer, ktorý sledoval týmto videom som pochopil a som rád, že som ujca Dicka videl v akcii. Je veľmi inšpiratívny
a keď už som tu dovolím si jeden OT.
Čo sa týka tých lesov je to pravda. O pár rokov to už bude takmer nemysliteľné ak sa bude pokračovať v dnešných trendoch. Spomeniem iba bežné veci, podnikateľov a ich drevenné vilky opomeniem
Naposledy, keď som si bol v lese uvariť čaj s parťákom tak sa zhodou okolností v našej lokalite pohyboval člen stráže prírody. Z jeho vyjadrení o ľuďoch, ktorí dnes chodia do lesa mi bolo zle a to myslím úprimne. Po tom čo nám povedal, že tam nemáme čo robiť, se si zabalili svojich pár švestiek a išli sme si po svojom. Na jeho útočné vyjadrenia sme reagovali odlišne ja kľudom a kamoš "opätovným útokom". Pohľadom sme sa spolu dohodli, že to nebudeme riešiť po zlom a tak sme odpovedali iba tým čo sme sami urobili tj.: na mieste "táborenia" sme nemali žiadne odpadky, hneď pri ohnisku (obstavaného popadaným kameňmi z neďalekej skalnej steny) sme mali vodu na uhasenie, keby sa niečo vymklo spod kontroly, na strome hamaky, ktoré nezanechávajú žiadne stopy a uvedenie ohniska do pôvodného stavu ho asi presvedčili a nedal nám ani pokutu, za čo som mu vďačný
Predsalen načo zbytočne provokovať a odpovedať rovnako útočne, keď veci sa dajú riešiť aj kľudne
Koniec koncov to vždy dobre padne aj nám a aj jemu, lebo sa snaží ochrániť to čo veľa ľudí ničí, čo ja mi dnes javí ako takmer vopred prehratý boj, pokým sa ľudia nedostanú k rozumu.
Ide aj o to, že po lesoch dnes už chodia ľudia nezodpovedne((česť výnimkám), odhadzujú odpadky (lebo je to zvyk, ktorý majú už z mesta) sú hluční, nedisciplinovaní a nerozumní. Ak sa im niečo vytkne tak je človek tej najväčší mudrlant a iný tvor a s neslušným gestom a nadávkami sa s človekom rozlúčia pričom aby si zahojili svoje veľké egá robia ešte väčší bordel.
Ak mi niekto neverí nech sa vybehne pozrieť nad Nitru a prejsť sa po Zobori, ktorý sa už dnes stal útočiskom opíjajúcej sa mládeže a niektoré miesta okupujú aj bezdomovci. Ten pohľad, keď sú po lese/CHKO rozhádzané sklenené a plastové fľaše od alkoholu, starých vecí, roztrhaných šiat a iných propriet, ktoré zostali po týchto návštevníkoch vôbec nie je pekný.
Koniec OT (ak je to priveľmi nevhodné, poprosím premazať)