Piest je zhotovený z mosadznej guľatiny do ktorej je vyvŕtaný otvor priemeru 7 mm do hĺbky 72 mm. Ak sa nepodarí spraviť hladkú dieru, tak sa dá vyhladiť tak, že zrolujem potrebnú dĺžku brúsneho papiera, ktorú upnem do vŕtačky, strčím dnu a brúsim. Ako piestnica je použitá vodiaca tyč z tlačiarne priemeru 6 mm do ktorej navŕtam dieru pre práchno priemeru 5 mm s hĺbkou 2,5 mm vrátane kužeľa. Zápich pre O krúžok na piestnici spravím v stojanovej vŕtačke malým pilníkom. O krúžok som dal aký som našiel. Do druhej strany piestnice spravím závit M3 pre uchytenie v držiaku. Úchyt piestnice je spravený taktiež z kúska mosadznej gulatiny v ktorom je piestnica uložená a z druhej strany prichytená skrutkou so zápustnou hlavou M3. Výška držiaka je 14 mm.
Na výrobku asi nemám správnu kompresiu, pretože nedokážem zapáliť hoci čo. V pohode ide len zuholnatená látka a občas práchno z práchnovca. Zošuchorený papier mi len sčierna. A to len pri energetických stlačeniach. Skúšal som to aj bez O -klrúžka, len s látkovým tesnením, ale nešlo mi vytvoriť dostatočnú kompresiu a tým ani zapálenie. Samozrejme O - krúžok treba mazať olejom, čo je nevýhoda. Ďalšou nevýhodou je, že sa piest nedá zatlačiť do vnútra ani po dlhej dobe zatláčania. Ak by sa to dalo, tak by to bola ďalšia pekná kľúčenka.