Toto video ma naozaj dostalo: http://helmutsmits.nl/design/flamma
chlapík tam zakladá oheň (bowdrill) pomocou vecí, zohnaných v obchoďáku IKEA. Názorná ukážka čo robiť v postapokalyptických scenároch
sally píše:Rayen - presunul to SKW, v tom som "nevinne." Ohľadom toho, že je jednoduchšie zapáliť oheň v lese než inde, mám vtipnú príhodu z práce: máme v obchode na pulte vianočný veniec so sviečkou, bol som tam len ja a šéf a on nadhodil: "Sally, nemáš zapaľovač? Spravíme si adventnú náladu, zapálime tú sviečku." Zapaľovač som po ruke nemal, do trafiky v Auparku ďaleko a tak som vytiahol z vrecka firesteel a papierové vreckovky. On len vyvalil oči, že čo to idem stvárať. Na podlahu (dlažba) som postavil sviečku, vedľa nej som firesteelom zapálil vreckovku a horiacou vreckovkou som chcel tú sviečku podpáliť. Nestihol som. Ako vreckovka horela, šlo z nej dosť dymu a náš (tak ako asi všetky) obchod má hlásiče požiaru + automatickú sprchu. K tomu síce našťastie nedošlo, no šéf kázal veľmi rýchlo dymiacu vreckovku uhasiť, než sa tie dementné čidlá spustia. Tak som, stále bez zápaliek!!!, zapálil piezoelektrickým štartovaním predvádzací varič na plyn a od neho už konečne chytila tá sviečka. Medzi tým tam prišlo pár zákazníkov a tí len kukali, čo to tam ten chalanisko stvára... Ale sviečka horela, obchod nevyhorel, vianočná nálada bola a všetci sme boli spokojní.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia