Výborne! Ten moment, keď sa ti poprvý krát podarilo založiť oheň trením si zapamätáš navždy. Je to úžasný pocit
Ten kamenný prítlačný diel úplne zmenil situáciu že?
juraj1974 píše:presne tak. Normalne mi to spravilo den. Tesil som sa ako ked som dostal korcule pod stromcek A ten kamen je fantasticka vec. Diky Pawuk....
Rolf píše:Vďaka za informácie. Vždy som si chcel osvojiť túto techniku zakladania ohňa, no poradiť nebol kto a sám som sa do toho nikdy nepustil. Myslel som si, že bez niečích praktických skúseností, by to bola zdĺhavá, lopotná práca. Vždy som mal pocit, že úspech pri tejto technike závisí v značnej miere od výberu vhodného dreva. Pravdupovediac, by ma asi nikdy nenapadlo, že najvhodnejšia drevina na túto prácu je "obyčajná" vŕba. Určite to najbližšie vyskúšam, ale viac ma priťahuje technika trenia iba medzi dlaňami rúk. Vyzerá jednoduchšia a rýchlejšia.
pawuk píše:Rolf píše:Vďaka za informácie. Vždy som si chcel osvojiť túto techniku zakladania ohňa, no poradiť nebol kto a sám som sa do toho nikdy nepustil. Myslel som si, že bez niečích praktických skúseností, by to bola zdĺhavá, lopotná práca. Vždy som mal pocit, že úspech pri tejto technike závisí v značnej miere od výberu vhodného dreva. Pravdupovediac, by ma asi nikdy nenapadlo, že najvhodnejšia drevina na túto prácu je "obyčajná" vŕba. Určite to najbližšie vyskúšam, ale viac ma priťahuje technika trenia iba medzi dlaňami rúk. Vyzerá jednoduchšia a rýchlejšia.
Naozaj iba vyzerá.
Najskor sa nauč bow drill a až potom sa venuj hand drillu.
Ver mi na hand drille sa namakáš oveľa viac a tie krvavé dlane nie sú sranda
V jednom dieli Ray Mears zakladal oheň hand drillom.
Väčšie pluzgiere na dlaniach som nikdy nevidel
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť