Dym z amadou niekomu voní a niekomu smrdí

Ináč napríklad tlejúca Čaga - Ryšavcec šikmý (Inonotus obliquus) má oveľa príjemnejšiu vôňu

juraj1974 píše:Ak myslis palku tak ta mi chyti iskru aj sama bez amadou. Viez pripada mi dost divne chytat iskru a potom tym podpalovat nieco ine..... to rovno mozem hadzat iskru na to. Pytam sa len preto lebo neviem...
juraj1974 píše:Len jedna otazka. Moje amadou chyti iskru hned ako na nu padne ale.....Takymto tlejucim kuskom neviem nic zapalit
Dokonca mi neslo nim zapalit ani prachno s brezovej kory ktora na moje veeeelke pocudovanie len dymila ako besna ale ziadny ohen... Neskusal som sice nejake hniezdo zo suchej travy alebo z niecoho podobneho ale nejde mi to do hlavy.
juraj1974 píše:V podstate ked som ho dostal z prachnovca tak som ho dal do pohara a zasypal preosiatym popolom z krbu(kurim hrabovym drevom..) a zalial vodou. Na druhy den ale na veeelke naliehaniedeti som ale musel jeden kus vybrat a naklepat palickou (ktoru syn vystruhal z ceresnoveho dreva co mam-som mal odlozene na lyzicu...
) a nechal vysusit na slnku. Raz od casu vyjdem vom z domu a slahnem na amadou iskru a spokojne nadychany dymu idem dnu...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť