Tak, odskúšal som ten návod od sallyho. Nazbieral som si živicu a roztopil som ju (použil som nato poľnú lopatku a konzervu). Prvá fakľa bola len pokusná. Asi tel 3x som opakoval vrstvy. S druhou fakľou som so až pohral trošku dlhšie. Mal som asi malo smoly a latka sa až tak dobre nelepila, tak som každú vrstvu zaistil ľanovým povrazom, čo sa neskôr ukázalo ako dobrý nápad.
Na prvú vrstvu som použil úplne suché a jemné ihličie a smerom k poslednej som používal hrubší materiál. Na konci len suché konáriky ihličnanov.
Ta druhá fakľa horela cca 30 min. a z toho 15 min dosť intenzívnym plameňom. Bol to môj prvý pokus o výrobu fakle, takže verím že to nebolo úplne dokonalé

k použití: Na statické osvetlenie tábora (zapichnem v strede tábora do zeme) je to dobrá vec (+ je to určite aj menší zdroj tepla). No skúsil som sa s tou fakľou prejsť cez tmavý les. Kým som fakľu držal dosť vysoko nad úrovňou hlavy tak to bolo v pohode. Fakľa osvetľovala radius par metrov. No keď som fakľu držal pred sebou, videl som hov... ee nič. Svetlo z fakle ma v tme oslepovalo. Takže poučenie: Keď chodíte s fakľou, pochodňou, držte ju tak aby ste nevideli plameň.
btw: živica z toho nekvapkala

- Pokusná fakľa
- DSC03520.jpg (232.56 KiB) Zobrazené 13984 krát

- Pokusná fakľa + lopatka so živicou
- DSC03521.jpg (232.07 KiB) Zobrazené 13984 krát

- Pokusná fakľa 2
- DSC03529.jpg (176.74 KiB) Zobrazené 13984 krát
Ďalšie foto dám do prílohy v ďalšom príspevku, kôli omedzeniu....