No a bol som ho vyskusat aj v lese, s brezovou korou to bolo marne, ale po nazbierani takej svetlej travy, co vsade rastie sa napokon objavil plamen , takze sa tesim na dalsie skusenosti
nemozte mi poradit ja som si kupila pred mesiacom kresadlo z army shopu v PP (http://www.armpek.sk/kresadlo-male-v-pl ... -male?cv=2 ) kedze som s tymto nikdy nerobila som uplny novacik pri pokusoch som dost spotrebovala lebo "pri slabom, alebo pomalom kresaní odlúpiš len nezapálenú šupinku kovu." dost casto prachno pouzivam pretlenu latku vzdy sa chyti ale ta technika skrtania je ... hrozna prosim poradte efektivnejsi styl hlavne pre mladsie deti lebo ak sa to nerobi spravne tak to rychlo cloveka omrzi hlavne v zime
Mimi, dosť záleží aj na tom čím kresáš. Niekedy sú tie pliešky čo sú pri kresadle doslova tupé a tie zúbky čo sú na nich sú oničom. Na kresanie je dobrý hociaký tvrdý predmet s 90° hranou alebo ostrejší. Najlepšie opak noža zabrúsený tak aby mal dobré hrany, alebo ak chceš naozaj dobré iskry tak vyskúšaj odlomený kúsok pílky na železo.
“In the school of the woods, there is no graduation day.” - HORACE KEPHART, Camping and Woodcraft, 1917
Ahoj. Ja mám to isté kresadlo už dva roky a som spokojný. Chce to trošku trénovať a zistiť pod akým uhlom škrtať. Funguje aj s tým priloženým plieškom ale neskôr som používal na kresanie nôž. Minule som vyskúšal škrtať s čepeľou orezávača a bolo to super. Čepeľ vysunieš asi 1 cm a škrtáš parádne iskry. takýto malý orezávač nosím stále so sebou v kapsičke s ostatnými dôležitými vecami, takže nie je problém. Dokážem s ním zapáliť čokoľvek - topoľovú kôru, brezovú, trávy a pod. Myslím si že vydrží dosť dlho, netreba sa toho báť. Kresadlo LMF je ale asi o niečo lepšie, ľahšie sa s ním škrtá, ale mne toto vyhovuje.