Experiment naďalej trvá

.
14.02.2015 k večeru som skúsil aplikovať surové vajco na vlasy miesto šampónu

. Vtedy som mal podozrenie, že sa mi začínajú tvoriť lupiny

.
Postup:- jedno celé rozšľahal v pohári (vraj stačí len žĺtok, počet vajec/žĺtok podľa uváženia, mne stačilo na tie 20-25 cm dlhé vlasy 1 celé vajco),
- najprv mierne teplou vodou 2-4 min vyplachoval a masíroval "gebuľu"

,
- po opláchnutí vlasov mierne z nich "povitláčal" vodu,
- pomaly po menších dávkach aplikoval rozšľahané vajco ku korienkom vlasov,
- keď vajco došlo, tak masíroval "gebuľu" 2-3 min a ku koncu sa ho snažil vmasírovať aj ďalej do celej dĺžky vlasov,
- nechal pôsobiť 10 min (možno stačí aj 5, skúsim otestovať

),
- cca 3-4 min poriadne vyplachoval vlažnou vodou (skôr chladnejšou akú viete dlhšie zniesť; s teplou by ste si vajce uvarili na "gebuli"),
- "povitláčal" vodu z vlasov, osušil uterákom a nechal voľne vyschnúť.
Výsledok bol celkom slušný (fotené 15.02.2015 o 16:45 hod.):
Mastnota a stopy po lupinách nikde

.
Medzitým každé 2-3 dni oplachoval vlasy mierne teplou vodou (3-4 min) a chladnejšou (2-3 min).
Včera večer (23.02.2015) som naposledy opláchol vlasy. Dnes (24.02.2015 o 20:53 hod.) som fotil ich stav. Zohnal som od kaderníčky nejakú kefu na vlasy "Made in China" (asi s diviačími štetinami, jej dcéra ju používa viac než tú originál s "divinou"), trochu ich rozčesal a ich stav nie je až tak "špatný"

.
Stav kefy nekomentujem

. Budem musieť vymyslieť nejaký spôsob ako ten "sajrajt" z kefy pravidelne po česaní odstraňovať. Skúsim ešte zohnať nejakú pravú s tými štetinami z diviaka lebo tá Made in China s tými umelými "ptákovinami" mi akurát tak fest škrabe a dráždi pokožku. Na počiatočné mierne rozčesanie po vyschnutí vlasov ujde ale potom na masírovanie a rovnomerné rozmiestňovanie prírodného maziva je "nem dobrá"
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
.
Pre dnešok asi "eto vsjo"

.