Stava sa ze niektory chcu inentifikovat nieco. Väcsinou ide asi o identifikaciu rastlin alebo stromov. Toto je aj moj problem. Dnes ma oslovil kolega ze aby som mu povedal ake stromy ma na zahrade ze ja som stale v lese tak by som to mal vediet No nevedel som.... Su tu machri co to vediet budu a preto tato tema. Tu je fotka.
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.
vygooglit by to uměl každý... ale já se přiznám že to nepoznávám a není mi to známé... odhaduji však že je to nějaká zušlechtěná vysazená sračka která se běžně nevyskytuje... a pokud ano a já to neznám.. jsem za vola a ocházím z tohoto fora
"Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané."
Tento strom som videl v Trnave, myslim ze je to nepovodny druh, na nete som to nevedel nikde najst (mozno slabo hladam), preto sa obraciam na vas, skusenych
presne daky takyto thread som chcel zalozit ... chlapy nasiel som zlomeny strom... cely je vyvaleny
-- 30 Aug 2011, 16:51 --
nepoznam ten strom a isiel som na biku okolo, tak som spravil len dve fotky a frcal som dalej, mal som dost km uz za sebou, tak som sa tesil domov ... listy mi pripominaju vrbu, ale vrba to asi nieje ... mozno by sa mi to zislo na vyrobu niecoho, ked mi poradite o aky strom sa jedna ... tak potom by som si tam skocil kusok odfiknut
Prílohy
Kto mlčí, nemusí vždy súhlasiť. Možno len niekedy nemá chuť diskutovať s idiotmi.
Dobre si tušil , je to vŕba biela (Salix alba). Suché drevo je výborné na oheň trením lukom, z vnútornej kôry sa dá vyrobiť pevný povraz, z dlhých tenkých prútikov vieš upliesť košík, alebo korbáč. No a na jar v čase prúdenia miazgy si z vetvy bez hrčí, hrubej asi ako ukazovák, môžeš vystrúhať píšťalku.
“In the school of the woods, there is no graduation day.” - HORACE KEPHART, Camping and Woodcraft, 1917
no dobre som tusil ale nic na co by sa mi zisla ... keby som z rodinneho domu, tak uz ju mam doma a mam ju rozpilenu a uskladnenu ... horsie bolo, ze padla cez potok ... aspon tam je novy priechod
Kto mlčí, nemusí vždy súhlasiť. Možno len niekedy nemá chuť diskutovať s idiotmi.